Ljubav

Kolumna
Kako izgleda ljubav s nekim koga stvarno voliš?

Ljubavi je danas toliko malo, skoro pa samo u kafanama, između kariranih stolnjaka i pesama Tome Zdravkovića. I traje do prvog trežnjenja. Inače, u realnom vremenu je na nivou statističke greške

Zato kada je osetite – treba je ščepati, ne puštati, bez mnogo podpitanja. Ako imate vlastito ime za ljubav, i to treba čuvati, kao najveću dragocenost koju imate.
Imam sreću pa sam se kroz karijeru sretala sa mnogo ljudi koji ljubav žive i ljubav pružaju, ali i sa onima koji ljubav umeju da objasne. A i sama znam ponešto. Neću da se hvalim, ali recimo da nisam puki teoretičar.

Skoro sam objašnjavala kako izgleda ljubav. I kako se ljubav ogleda u očima onog koga voliš. Najpre, svi smo mi pod svojim maskama koje čine nesigurnost, gordost, koještarije koje radimo kad želimo da nekog impresioniramo. A poenta je da ljude možete oduševiti najlakše – iskrenim osmehom. Kada se sa nekim zasmejete onako od srca – obratite pažnju šta se dešava. Onog trenutka kada osmeh zavlada, on neutrališe sve ostalo.

Realno, ako je neko baksuz treba ti mnogo energije da razbiješ to. Ali s takvima odmah osetiš da interakcije nema i da možete da se gledate do sutra za džabe. Gde nema osmeha, neće biti ni ljubavi.

Ali kako izgleda LJUBAV sa nekim koga stvarno voliš? I zašto je važno gledati se u oči?

Imate više vrsta ljudi. I najbrojniji su oni kojima je svejedno s kim su, jer u ljubavi vole sebe same. Da budu maženi, paženi, da ih neko tetoši i zato je njima svejedno da li vas vide dok se volite. Uglavnom, najvoljeniji imaju najviše primedbi na život. Jer stalno traže i ništa ne daju i koliko god da im date – malo je.

Nesvesno, nekada očima kažemo i više nego što smo hteli. Jer oči ne mogu da slažu. Kad vas neko istinski zavoli, to najpre vidite po načinu na koji vas gleda. Tek kasnije osetite kroz dodir, a onda i kroz način na koji vas ljubi. Da biste nekoga osetili najpre mora da vas ogreje sunce iz tih očiju koje posmatrate. Zato nekome oči gore, neko se očima voli, a nekome se tuga jednostavno providi.

Žene umeju da kažu da su osetile trenutak kad su kliknule s nekim. E, pa taj klik, to vam je taj deo od osmeha preko tog pogleda u oči kad nekome uđete kroz srce direktno do duše i kad se prosto povežete. Jeste da zvuči ko da nisam normalna, ali pokušajte da se setite redosleda kliktanja sa nekim pa ćete se setiti i ovog redosleda radnji.

Uglavnom da se vratimo na fizičku ljubav. Ako je isključivo seks, posle toga osetite samo onu relaksaciju kao posle masaže, ali ako je ljubav, osetite nešto dublje i drugačije. Obratite pažnju. Jer ne odaje se ljubav tako lako. Ona se samo ušunja i zaspi do vas. I nemate pojma kako vam se desila.

I zato obratite pažnju kako se gledate s nekim. Ako se duže zagledate i slučajno dodirnete, nemojte da vas buni ako počnete da gorite pri pomisli na nekog. Ta se vatra gasi na jedan jedini način.
Pogledom u oči.
Probajte.

Piše: Ivana Đorđević