prašina

Kolumna
Digneš ruke i sve ide nizbrdo

Znamo da je čistoća kuće jako bitna, ali ne i presudna za opstanak jednog braka. Čak više nisu ni sudovi ti koji su važni, nego prašina.

Kad muškarac počne da zvoca što je kuća u prašini, znajte da će taj brak od te prašine i umreti.

Dok su mlade i neiskusne, žene je realno, lako oblikovati i vaspitati. Po muškim željama i težnjama. Nešto kao dresura. Mnogo lakše ide dok je štene slatko i malo. Jer šaka ljubavi, šaka hrane, pa malo maženja… i ide to.

Kako godine odmiču a partneri sazrevaju i rastu, onaj koji zaostaje obično se ljuti na onog koji napreduje.

Žene urođeno imaju to da se svađaju i cvrče kad im nešto nije po volji, dok muškarci malo perfidnije to rade. Počinje sa kinjenjem. Pa sa time da li je ona loša majka i zašto nije, pa sa nametanjem osećaja krivice, do čuvene prašine. Znajte da je MOĆ PRAŠINE neverovatna, jer kad se pomene u jednom braku, to vam je kao cunami.

Prvo na šta prašina može da utiče jeste seks, jer niko nije toliko protivprirodno bludan da može da spava sa istražnim sudijom koji mu lovi svaku grešku.
Što kaže jedna: “Ja se ne sećam da je uslov za moju udaju za tebe bila brzina kojom brišem prašinu i čistim kuću!”

Kad ih muškarac napadne sa prašinom, žene počnu da razmišljaju dokle su došle sa svojom pameću.
Obično to nastupa u drugom poluvremenu života, onda kad se umore od krpljenja i lepljenja različitih životnih situacija.
Neke zauvek ostanu same posle toga jer se u zajedništvo trajno razočaraju.

Ima i onih koje ne odustaju pa i od nekog polovnog učine da bude pravi, takoreći ganc nov.
Neke samo dignu ruke, skupe decu uz sebe, izađu i puste vozilo zvano “brak” nizbrdo. I svaka ima pravo da svoj izbor ne objašnjava nikome.

Tako da sledeći put kad vas neko proziva za čistoću u kući, setite se zbog čega ste vi uopšte u toj vezi. Ako ste tu jer odlično pospremate po kući i muž vam je srećan jer je sit, budite sigurni da vam je prašina zatrpala ljubav.

Piše: Ivana Đorđević
Foto: Dalibor Milošević