Magija i više od toga Kako otključati sopstveni potencijal?

Magija i više od toga
Kako otključati sopstveni potencijal?

Naredni sastojak ovog čudesnog „nerecepta“ jeste da proverite da li živite u sadašnjem trenutku. Nismo li svi u tom magičnom „sada“? Jesmo, ali često samo fizički. Mislima smo ko zna koliko svetlosnih godina daleko – obično u prošlosti koja više nije aktuelna, a ni važna ili u budućnosti koja se još nije dogodila. Ukoliko je vaše verovanje da neke rane nikada ne zarastaju, ili ako ste imali neko traumatično i bolno ISKUSTVO na koje se uvek pozivate radi opravdavanja sopstvenog neuspeha ili nezadovoljstva, znajte da to nije ključ koji otvara pristup ličnom neograničenom potencijalu. Da biste potencijal otključali, morate zaista pustiti sve priče i izgovore kojih se držite i svu energiju usmeriti u ono što danas kreirate.

potencijal 2

Budite u pitanju! Pitanje preseca kalkulatorni proces našeg logičnog uma. Pričama, razlozima, zaključcima, objašnjenjima, definicijama, težnjama da dokučimo i saznamo „kako“, pre nego da nešto stvarno uradimo, zaključavamo sebe još više tamo gde ne želimo biti. Odgovori koje neprestano tražimo, kao i sam proces tog traganja, oduzima nam energiju i snagu. Pitanje nam tu snagu vraća. Izvodi nas iz okvira poznatog, budi u nama istraživački duh i otvara kreativne cevčice kroz koje nam dolaze razne lepe ideje.

Ipak, nemojte pitati „zašto se meni ovo dešava“. PITAJTE šta vam do sada sve nije palo na pamet, a dostupno je? Šta još niste učinili za sebe, a kada biste to učinili ili izabrali, ceo život bi vam se iz korena promenio? Koje gledište ili prosuđivanje sebe morate otpustiti da biste bili ona kreativna energija koja jeste? Šta ste voleli da radite kao mali i šta je to što kada radite, sve ostalo vam nije važno? U čemu ste bolji do drugih i šta je to što vas ispunjava?

Imajte na umu da se tokom života istovremeno otkrivamo, ali i gradimo. Spoznajom onoga što nismo, spoznajemo ono što jesmo, a raspršivanjem iluzija dolazimo do svoje istine. Taj proces se ne odvija tako što se fokusiramo na to da nešto imamo kako bismo se na određeni način osećali. On se zapravo odvija obrnuto. Prvo postajemo određena energija, a onda nju odražavamo u svojoj realnosti. NE PRIVLAČIMO, VEĆ REFLEKTUJEMO.

Da biste otključali svoj potencijal, neophodno je da i tu zabludu otpustite. U suprotnom, čovek upada u začarani krug u kome poput psa juri sopstveni rep. U njemu je sve, samo ne srećan i ispunjen.

Sa ljubavlju,
Jelena Stefanović – The Junkie Soul
Foto: privatna arhiva, Pixabay, Pexels