Nil Donald Volš O molitvi zahvalnosti

Nil Donald Volš
O molitvi zahvalnosti

Molitva mi daje priliku da pričam sa Bogom, kaže autor serijala bestelera “Razgovori s Bogom”. Evo po čemu se njegove molitve razlikuju od drugih.

– Moje molitve nisu zahtevi, molbe Bogu da mi pomogne, već su to molitve zahvalnosti. I to unapred, kao da se već dogodilo.

Kada se nađem pred nekim izazovom ja kažem: Hvala ti Bože što sam shvatio da je ovaj problem već rešen.

Svakog jutra govorim molitvu zahvalnosti: Hvala ti Bože za još jedan dan, za još jednu priliku da budem svoje najbolje ja.

Što god da se nalazi ispred mene izgovaram molitvu zahvalnosti unapred.

Ideja je zakoračiti u zahvalnost pre bilo kog dešavanja. Možete je upražnjavati pre nego što se nešto dešava, za vreme tog dešavanja ili kada nešto očekujete. Čudo korišćenja molitve zahvalnosti u sred događaja jeste u tome što ona menja energetski potpis. Kao što znate sve je energija u određenoj formi i energija utiče na drugu energiju. Energija koju vi projektujete na energiju događaja menja i njegovu energiju. Recimo da se nalazite u sred rasprave i u toku nje odlučite da upotrebite ovaj alat. Možete u sebi reći: Hvala Bože što si mi omogućio da doživim ovaj događaj jer mogu da ga iskoristim kao alat na putu moje duše.

To će posebno imati efekat ukoliko ćete pronaći energiju u sebi i u samom dešavanju koje ćete doživeti kao priliku a ne kao problem. S druge strane, kada se promeni energija u vama, promeniće se i energija koju projektujete na događaj i osobu i nemojte se iznenaditi ako se i ta druga osoba promeni.

Tekst: Jasmina Stefanović
Foto: Wikimedia Commons, Flickr
Antistres misao