Naslovna / Kolumne / Vesela domaćica
Da li ako lepo mislimo lažemo sebe?
Vesela domaćica Da li ako lepo mislimo lažemo sebe?

Vesela domaćica
Da li ako lepo mislimo lažemo sebe?

Dobar dan
Da vam šapnem 🙂

Prosečna osoba u toku jednog dana ima oko 70.000 misli. Svako od nas je svetionik sopstvenog života koji emituje talase određene snage i jačine, odnosno energiju određenog kvaliteta koja se stvara na osnovu misli koje imamo. Te misli stvaraju emociju, a mi tu emociju emitujemo u univerzum. Po zakonu da „slično privlači slično“ energije se vraćaju svom stvaraocu i na osnovu toga živimo svoju svakodnevnicu. Postoje izreke, odnosno zakoni:

„Slično privlači slično!“

„Kako zračiš – tako privlačiš!“

Ovo ste sigurno kao i ja čuli bar milion puta. Sa sigurnošću mogu da tvrdim da ćete na ovo reći: „Ja to znam!“ To je odlično, ali da li u vama zaista postoji svest šta je to zaista što znamo i da li to što znamo umemo da primenimo u svojoj svakodnevnici, jer od toga nam zavisi kako ostvarujemo svoje ciljeve i način života koji vodimo. Od toga zavisi šta kreiramo i kakve okolnosti privlačimo u svoju realnost.

Da li vas ovo sada raduje ili rastužuje?

Pre dosta godina kada sam zaista shvatila i razumela šta su misli i koliki značaj imaju na naš život, mene je obradovalo. Od tada sam se počela zaista baviti njima. Do tada, one su bez ikakvog reda i pravca tumarale po mojoj glavi, izazivale emocije niske vibracije poput strahova, brige, tuge i kontrolisale moju realnost i život kojim tada nisam bila zadovoljna. Pošto sam to silno želela promeniti uhvatila sam se u koštac sa svojim mislima. Moram vam priznati da je to bio ozbiljan posao. Ono što mi je veoma pomoglo sada ću podeliti sa vama od srca želeći da vam posluži.

Prvo što sam počela da osveščujem je to kako se osećam. Koja je to emocija i gde je osećam u telu. Sledeći korak je bio zastati i otkriti koje misli stoje iza tog osećanja. Kada bih osvestila misli onda bih se pozabavila tim odakle su one sada došle. Odakle potiču, jer pored toga što mi imamo fizičko telo, mi imamo i mentalno telo. To je treći energetski nivo čoveka. U tom našem mentalnom telu pohranjene su, rađaju se i žive sve naše misli i ideje. Tu su i sve one misli koje su se pojavile u detinjstvu, koje smo preuzeli od svojih roditelja, učitelja, okoline, zajednice, kao i misli koje smo stekli na osnovu naših ličnih iskustava. Kada bih ustanovila odakle ta misao dolazi i zbog čega izaziva to osećanje onda bih je menjala, jer ona je nastala tamo nekad na osnovu nečega i sada uopšte ne mora značiti to isto. Mi nismo naše misli i ne treba im uvek verovati.

U početku to nije bilo ni brzo ni lako ali je sa vežbom donosilo rezultate koji su mi bili veliki podstrek da nastavim dalje. Ponekad kada nisam imala vremena za detaljnu analizu, jednostavno kada bih „čula buku“ u svojoj glavi pažnju bih svesno prebacivala na disanje. Fokusirala bih se na duboki udah na nos, a izdah na usta nekoliko puta. To mi je pomagalo da zaustavim momentum negativnih misli, koje dolaze i lepe se jedna na drugu, i da pažnju svesno usmerim na nešto drugo. Tada sam se ponekad i znala pitati ono što me sad pitaju moji klijenti: „Da li ako lepo mislimo lažemo sebe?“

Odgovor koji sam spoznala a i svuda pročitala bio je NE. Više nam služi i lepše se osećamo ako ujutro kad se probudimo mislimo kako će nam biti divan dan i ako iz te energije pravimo korake, nego ako sa strahom izlazimo iz kuće plašeći se da ćemo na sledećoj raskrsnici stati na koru od banane i okliznuti se, jer nekad na tom mestu nas je poprskao auto koji je velikom brzinom prošao kroz baru.

Šanse za oba ishoda su podjednake. Mi smo KREATORI. Na osnovu misli stvaramo emociju koju šaljemo u univerzum, koji nam kroz našu realnost odgovara. Zato zaista otkrijte kakve su vam misli. Da li vam služe? Da li su vam prijatelji ili neprijatelji i dođite da se družimo na staro mesto  www.facebook.com/veseladomacica1111 u kome ima jedan specijalan kutak www.facebook.com/groups/281895349347513 🙂

S’ ljubavlju… samo vama…

Milena Đurić Marović, MFP coach
Praktičar Kvantne Transformacije
Holistički coach LENS
Kundalini Reiki Majstor Učitelj
Foto: privatna arhiva