Naslovna / Kolumne / Gordana Maksimović / Miris pozitivnog duha
Neka vam svaki dan bude dan ljubavi
Miris pozitivnog duha Neka vam svaki dan bude dan ljubavi

Miris pozitivnog duha
Neka vam svaki dan bude dan ljubavi

 

dan ljubavi 1

Ja to tako… i moram vam reći da živim ljubav svakoga dana, jer kada vam dan započne sa zahvalnošću, a ona vas vine visoko i vi tada privlačite samo dobre stvari, dobre ljude, dobre osećaje… a kada ste vi takvi i vaš partner  postaje takav. Kada vi živite ljubav, vi privlačite ljubav i vaš partner postaje ljubav. I to tako biva i nikako drugačije. Ljubav privlači ljubav, dobar partner privlači dobrog partnera, lepe reči, osmeh, traže isto… isto vam se i vraća. Ono što dajete, to uvek i dobijate. Dajte ljubav, budite ljubav, ogledaćete se u ljubavi svog partnera.

Zato ne čekajte Dan zaljubljenih da biste pokazali partneru da ga volite. Živite ljubav svakoga dana, svakoga trena…  ništa ne čekajte, samo živite onako kako najbolje znate i umete i još bolje od toga, jer uvek može bolje. Volite bez rezerve, bezuslovno, uživajte maksimalno, bez straha šta će biti i kako će biti sutra. Živite sada, jer ako sada živite ljubav, živećete je i sutra. Danas kreirate svoje sutra, to nikada nemojte zaboraviti. Ako mislite da ćete voleti više kada budete ovo ili ono uradili, kada partner bude ovakav ili onakav, verujte da nećete, uvek će se naći neko novi uslov za ljubav.

Volite ga baš onakvog kakav jeste, jer on je u vaš život došao baš takav,  jer ste ga vi takvog privukli. Vaš partner je vaš ODRAZ u vodi, imajte to na umu.  Sve što želite da promenite na njemu, pogledajte kako stoje stvari na tom polju kod vas, ali budite pravedni, iskreni i pošteni u tome. Morate samo da znate, on je sa razlogom došao u vaš život baš takav kakav je. Još jednom – zagledajte se u partnera i prvo neka vam pažnja bude na onome što kod njega najviše volite, čime vas je osvojio, nasmejao, obradovao… Verujte da sve ono što vam je i malo smetalo kod njega biće zaboravljeno…i to tako radi… samo treba znati i umeti.

I tako reč po reč… dan pod dan… i dođosmo do Dana zaljubljenih. Ako ste me poslušali, ovaj praznik vas neće ničim iznenaditi, što kod vas nije postojalo i pre njega. Nema potrebe da ga naglašavate, jer vi svoju ljubav živite u svakome danu i u svakom trenu… Možda bi samo poljubac i zagrljaj mogao da traje za nijansu duže nego obično, možda bi po koja reč ljubavi mogla da bude češća na taj dan, možda bi duže mogli da ležite na trosedu grčeći se od teskobe i čekajući ko će prvi da omakne sa njega, jer pretesno je, ali vama je lepo, jer vas tera da se čvrsto pripijete jedno uz drugo i da taj zagrljaj bude čvršći nego obično… Verujte da nije potrebno mnogo za ljubav, samo puno malih sitnica donose u život mnogo radosti… a kada ste radosni, vi ste spremni da ljubav date i da ljubav primite.

Foto: privatna arhiva