Gaston – di-džej Gaša
DANAS NIKO NEMA VREMENA DA “ČUJE” MUZIKU

Nekada u životu ljubav prema nečemu odredi sve što će se dalje dešavati. Dragan Petrović – Gaston ili DJ Gasha (di-džej Gaša) od tinejdžerskih dana je želeo da ono što radi bude povezano sa muzikom i svoj zamišljeni put sledi skoro šest decenija

Naš sagovornik kaže da slobodno napišemo da je “četiri dana stariji od mamuta”, a u stvarrnosti ima 58 godina, iako se mora priznati da tako ne izgleda. Muzikom se aktivno bavi još od osnovne škole, to je ljubav koja je opstala ceo njegov život. Osim genetskog muzičkog koda sa kojim se rodio, za njegov izbor je delimično “zaslužan” i otac jer je bio veliki ljubitelj muzike i kolekcionar ploča. U vreme Gastonovih tinejdžerskih dana “posao” DJ-a (di-džeja) je bio višestruko inspirativan, ali je u ove muzičke vode uplovio sasvim spontano.
– Nisam ozbiljno razmišljao o tome kao o profi angažmanu dok jednom na kafu nije došao komšija Siniša, i videvši hiljade i hiljade ploča i kaseta, rekao: “Čoveče, sramota je da neko ko toliko vremena, energije i novca ulaže u muziku ne deli to sa ljudima.” Tako je to spontano krenulo devedesetih i traje do danas.

Ljubav je istisnuta iz muzike. Žanrovski je u to vreme bilo dosta muzike, ali ne kao danas.
– Danas je to gigantska industrija i više je akcenat na biznisu, a manje na ljubavi, ona je gotovo istisnuta iz muzike. Ja sam rastao na bluzu, džezu, soulu, fanku, regeu, repu, ali sam pratio i mediteranski zvuk. Sve se to dešavalo pre nego što sam otišao u Francusku, a tamo sam još više proširio interesovanja na neke ovde nepoznate kategorije kao što su rai, zouk i slično.
Gaša je u Francuskoj radio u manjim klubovima, od Montpeljea do Sent Tropea.

Muzika za srce i dušu. Sledom životnih okolnosti u nekom trenutku se ponovo vratio u Srbiju, ali se njegovo interesovanje nije menjalo. Možda su se tokom godina menjali samo muzički pravci kojima je više naginjao, ali je ljubav ostala – za sva vremena.
– Danas su najaktuelnije kategorije u di-džejingu haus i tehno i podvrste ovih pravaca. Tu vrstu muzike osluškujem, ali se aktivno ne bavim njima jer su to muzičke kategorije koje deluju uglavnom na donje čakre, ispod pojasa. Kategorije muzike za koje su potrebne dodatne veštačke hemijske stimulacije ne spadaju u moj domen interesovanja. Mene zanima samo muzika “za dušu i srce”! Manjak ljubavi, duše i srca u muzici, a samim tim i harmonije, ne mogu da podnesem.

antistres_dj2
Muzika koja će oplemeniti vaš  prostor – za kafiće, restorane, ordinacije, salone lepote, butike, turističke agencije, prodavnice, privatne žurke i proslave – DJ GASHA +381 0601712400

Pages: 1 2