Naslovna / Dobre priče / Aleksandra Simić, iskreno
Biti iskren pre svega prema sebi
Aleksandra Simić, iskreno Biti iskren pre svega prema sebi

Aleksandra Simić, iskreno
Biti iskren pre svega prema sebi

Ona u svetu medija živi drugačije od većine. Razlozi za nervozu njoj su motivacija. Najveći problem joj je što dan traje samo 24 sata, i ne može da postigne sve što želi. A kada želi, onda je to punim srcem i sa neverovatnom energijom da to ostvari

Aleksandra Simić je trenutno novinarka i televizijska voditeljka na TV „Naša“. Vodi emisiju „Za Beograd“ i autorsku emisiju „Iskreno sa Aleksandrom Simić“ (premijerno petkom u 23h, reprizno nedeljom u 17 i sredom u 22h).
A nas je iskreno zanimalo, otkud joj tolika energija, i osmeh na licu. Jasno je da Aleksandra dosta radi na sebi, na svom poimanju realnosti i da ostvaruje svoje snove. Ali i da brine o fizičkom izgledu.

– Bavim se aerobikom od 16. godine, i prilično sam redovna u tome. Jer, kada počnem dan vežbama, potpuno drugačije razmišljam. Odem na trening s mukom i zabrinuta, ali vežbajući, počnem sve da gledam iz drugog ugla, i imam više energije. To je razlog zbog čega vežbam skoro svakog dana“, priča Aleksandra, i dodaje: – I ne samo to. Jednog dana sam posmatrala kako ljudi na Tašmajdanu šetaju i trče trim stazom. I odlučila da probam. Osećaj da je to za mene nije me prevario. Svaki put kada odem na brzo hodanje na Taš, meni se potpuno razbistre misli, i osećam se oslobođeno.

Muzika je lekovita i zato pevajte bar 15 minuta svakog dana.

Ako ne vodi i ne priprema TV emisije, Aleksandru možete videti i da – peva. Jer, i muzika je njena ljubav. Ne samo zato što je još u detinjstvu išla u školu violine.

– Mene oporavlja i opušta slušanje muzike. Pustim neke instrumentale i umirim misli. Pevam čak i kada sam sama u svojoj sobi. Od predivne Bilje Krstić sam saznala da i naučnici preporučuju da svako peva bar 15 minuta dnevno, bez obzira da li ume i ima sluha. Jer, muzika je lekovita.