Naslovna / Bonus za dušu / Uđite u svet sopstvene radosti
Kreiranje radosti
Dragana Stojić
Uđite u svet sopstvene radosti Kreiranje radosti Dragana Stojić

Uđite u svet sopstvene radosti
Kreiranje radosti
Dragana Stojić

kreiranje-radostiDragana Stojić je diplomirani filolog ali i žena velikog iskustva u oblasti moderne psihologije i rada na sebi.

Ona je završila brojne edukacije, sertifikovani je trener Heal Your Life programa izuzetne Lujze Hej. I najvažnije, ona je žena koja je imala probleme kao većina nas i znala da promeni svoj put i način života.

Svoje iskustvo, kao otvorena i prijateljska duša, znanje i neosporan talenat za pisanje, pretočila je u knjigu „Kreiranje radosti (Nikad nije kasno da ostvarite svoje snove)“.

Već na prvim stranicama Dragana uspostavlja bliskost sa čitaocem, onakvu kakva postoji između višegodišnjih prijatelja. I govori nam da – i ti se možeš osećati bolje, osvojiti svoju zvezdu, biti magnet za ono što želiš! O, kakav pozitivan zalet od prvih redova! Pažljivim biranjem reči nagoni da njene pozitivne motivacije prihvatamo sa verom da zaista možemo sve što želimo.
Upoznaje nas sa raznim radostima koje ćemo prepoznati i razviti u sebi. U knjizi je obuhvatila 19 radosti i za svaku način kako da je, i zašto, dostignemo.
Objašnjava da naši životi dobijaju neželjeni tok kada zaboravimo da imamo pravo da se radujemo. Možemo menjati svoje misli i uverenja, sami biramo pravac i sve kreće od nas. Treba da budemo svesni da biramo i kada ne biramo, s tim što nam se onda ne dešava ono što želimo.

Budimo sebi – prioritet. Naučimo da kažemo „ne“ svima koji nas sapliću i sumnjaju. Družimo se sa ljudima „koji umeju usne da razvuku u osmeh“.

„Život nam donosi sve ono što osećamo, a ne ono što želimo“, navodi se u knjizi. Kada ne ide, razmislite šta zapravo osećate po tom pitanju. I sama autorka piše o svom iskustvu i kako je trebalo da prihvati da „sama sebi stojim na putu do najbolje verzije sebe“. Verujte da je svaki trenutak pravi za promene. Imate prava i treba da budete autentični! Niko nije loša osoba, pa ni vi, važno je da o sebi mislite dobro, da znate da ste vredni. Jer, „ako grešimo, ne znači da smo pogrešni“, objašnjava.

Ljudi biraju da budu žrtve, imaju sindrom „jadan ja“. Obično je pravi trenutak kada sebi kažete da „ovako više ne može“. Prvo što treba uraditi je verovati u sebe i život, da će nam pomoći u tome. Sve počinje od nas i naše odluke.

Otpustite strah i otvorite se za istinu i slobodu da budete ono što zapravo vi jeste. Menjajte pogled na svet, umesto da razmišljate o onome što ne želite, fokusirajte se na ono što želite (odgovor ne stiže odmah, ali stiže).

Prestanite da slušate savete drugih, ne govorite sebi da je teško, nije pravi momenat, nema uslova, nije moguće. Imate prava da sami birate šta živite. Imajte svesnost da „ne određuje vašu sudbinu neprijatan događaj već vaša reakcija na taj događaj“.

Naučite da svakodnevno izražavate zahvalnost – umesto da mislite o onome što nemate i želite, razmislite šta imate. Zahvalnost je ključ za mir, radost i kreativni izbor. Budite zahvalni i na onome što još nemate i osećajte da to nešto i zaslužujete. „Ako verujete da zaslužujete bolji posao, zahvalite se na ovom koji sada radite“, preporučuje Dragana Stojić.