Naslovna / Bonus za dušu / Uđite u svet sopstvene radosti
Kreiranje radosti
Dragana Stojić
Uđite u svet sopstvene radosti Kreiranje radosti Dragana Stojić

Uđite u svet sopstvene radosti
Kreiranje radosti
Dragana Stojić

Budite svesni da ne znate sve i otvoreni za nova saznanja. Ako više govorite da vam je dobro, zaista će vam i postati bolje. Prestanite da mislite da je drugima lakše i mišljate opravdanja za to gde ste i zašto je teško. Težite da budete bolji sebi a ne drugima, a „biti dobar sebi znači biti zadovoljan sa onim što jesi“.

Menjajte svoje misli, one stvaraju osećanja koja opet stvaraju naše ponašanje. Ne mislite o onome na šta ne možete da utičete. Jer, „kada mislite o onome što volite postajete magnet za ono što želite“. Razmislite i kojim se rečima obraćate sebi i drugima, i izbegajte strahove, kritike, negativnosti, nepoverenje. Ne brinite jer će takvo vaše danas, sutra postati iskustvo.

Naučite da osetite sadašnji trenutak, a divne i lake načine Dragana detaljno objašnjava u knjizi. Povežite se sa detetom u sebi, svako ga ima. Ako mislite da je nešto nemoguće, znači da nemate poverenja u sebe i svoj život, a zapravo „nemoguće ne postoji“. Podržavajte sebe uverenjima da možete, vredite, zaslužujete, da je sve u redu.

Naučite da volite sebe, jer tada volite i druge, dok volite sebe ne zavisite od količine tuđe ljubavi. Znajte da žrtvovati se nije isto što i ljubav. Nemojte zarad ljubavi smanjivati kriterijume i praviti kompromise.

Nemojte bol zatrpavati već odbolujte, i naučite da oprostite jer se time rešavate osećanja koja vas bole. Oprostite i drugima i sebi i krenite dalje. Jer, vi ste posebni, neponovljivi. Ne upoređujte se sa drugima. Vi vredite onoliko koliko vrede vaše reči o vama, piše u knjizi.

A ako mislite da vi to ne možete, da je sve ovo za neke druge, srećnije, lepše i pametnije, onda je knjiga „Kreiranje radosti“ pravi izbor za vas. Jer, Dragana Stojić do sitnih detalja, opisuju svoje iskustvo i put vodi i vas ka jednostavnosti kreiranja svega najboljeg za vas. Put traje ali vredi. O, kako mnogo vredi! A ova knjiga žene s naših prostora, a time i nama bližih iskustava je dragoceni putokaz. Topla ruka prijatelja kojoj verujemo.

Preporučila: Željka Zebić

Pročitajte još i: Dragana Stojić – Moj put transformacije