Pazite šta želite ostvariće vam se 10 načina da upropastite svaki dan

Pazite šta želite ostvariće vam se
10 načina da upropastite svaki dan

…A ZATIM I CEO ŽIVOT

Vi jednostavno niste rođeni pod srećnom zvezdom. Vaše želje se ne ostvaruju, nije vam dobro na poslu, sve vas nervira i smeta vam. A kako i ne bi, pa svet samo što nije propao! Ako vam dani još uvek nisu mnogo strašni, evo kako da ih, bez greške, učinite takvima.

1. PRIPREMA: Dobro je da prethodno veče ostanete što duže budni, jedete i pijete što kasnije, jer ćete tada sigurno spavati loše i ustati sa glavoboljom. Ako je trebalo nešto da završite, nemojte, poslovi u kojima kasnite ili grešite su dobar razlog za negativne misli i stavove, kao i nervozu.

2. BUĐENJE: Dan počnite mrzovoljni, razmišljajte o tome kako je hladno, vruće, mračno, vetrovito. Prvo što treba da uradite je da pogledate ili prelistate vesti, posebno iz rubrike „crna hronika“. I to što duže, tako da budete na granici da zakasnite na posao. I da od ranog jutra nemate razloga da budete pozitivni.

3. NE KREĆITE RANIJE ILI NA VREME: Samo tako ćete biti besni na ceo svet, smetaće vam drugi ljudi, prevoz, gužva, to što kasnite.

4. NA POSLU: Nemojte se nikome nasmejati. Kad ugledate šefa pomislite da je nesposobni idiot, i tu misao držite što duže u glavi. Obavezno popijte što više kafa tokom radnog vremena, jedite pecivo, nikako voće, povrće ili nešto što neki dan ranije kuvaju i spremaju, i nose u činijama na radno mesto. Velika količina masnog testa će vas usporiti i uspavati, a kafa povremeno buditi i praviti nervoznim, pa će biti nesposobni za kvalitetno obavljanje posla. Još ako su vam u mislima rečenice tipa: ne volim ovo što radim, slabo sam plaćen, nesposoban sam, ovde su svi kao bolji zato što su preko veze, uspeh je zagarantovan.
Naravno, čim vam kažu da nešto uradite kukajte da vas mrze i zatrpavaju poslom. Nikada ne pokazujte inicijativu, nemojte imati ideje, radite sporo i budite što više odsutni tokom radnog vremena, bilo fizički bilo mentalno.

5. ŠTO MANJE POKRETA: Nemojte slučajno posle radnog vremena da šetate! Odmah kod kuće pojedite gomilu slatkiša, popijte bar još jednu kafu, neke slane grickalice. Nikako kuvano! I čitajte novosti na internetu, posebno one o tragedijama, lažnim vrednostima, lažnim zvezdama, lažnom životu. Obavezno im zavidite na izgledu, prostoru u kojem se slikaju, tome što pišu o njima. Nemojte nikada da razmišljate o njihovom obrazovanju, realnim sposobnostima i vrednosti takvog života. Brinite tuđe brige!

Antistres misao