Pazite šta želite ostvariće vam se 10 načina da upropastite svaki dan

Pazite šta želite ostvariće vam se
10 načina da upropastite svaki dan

6. PONIZITE SE: Ako vam iko kaže da možete više i da to zaslužujete, ne popuštajte. Ako vam govore da možete ostvariti svoje snove, u najblažoj varijanti recite sebi: želim da budem i uradim to i to, ali nisam ja te sreće, nema šanse, videćete! Prečica do luzera je da ništa ni ne želite, samo zavidite drugima, jer je danas preko politike, veze, muljanja, samo najgori uspevaju, matori ste jer imate više od 35 godina, uspevaju ili kriminalci ili miljenici bogova, oni koji su od rođenja imali puno para, koje su svi podržavali i gurali. Vi nikako!

7. OKRUŽITE SE ISTOMIŠLJENICIMA: Ovo je odlično kao način da ubijete u sebi i najmanji znak radosti, nade i volje. Što više pričajte o politici, ogovarajte, nemojte da pričate o mladim i uspešnim, o kulturi, pozorištu, knjigama. Kukajte kako ste slabo plaćeni, pljujte sve redom: od komšija, preko rođaka do javnih ličnosti i onih na vlasti. Sve su to budale samo ste vi u pravu.

Obavezno komunikaciji dodajte što više teorija zavere, zauzimajući stav da je za vas sve gotovo, da nema šanse da ikad živite normalno.
I kukajte što više i na sve, kritikujte kao da biste vi sve mogli bolje ali vam ne daju, posebno uz podršku istomišljenika.

8. ZANEMARIVANJE: Ako imate porodicu, dajte sve od sebe da o njima što manje brinete i provodite vremena. Posebno ako imate decu. Nemojte biti nežni i strpljivi, objasnite im da je život strašan i pustite da prihvate vaš stav.
Zauzeti ili sami, zanemarite sebe što više. Ne pratite šta je na repertoarima pozorišta i bioskopa, ne idite u knjižare i biblioteke, zaobilazite obale reka i parkove. Ubijte svaku kreativnost i želju da nešto napravite, bilo u kuhinji za šporetom, bilo u prostoru gde živite i okolini. Ne sadite cveće i ne čistite, ne kuvajte nova jela, nemojte učiti kako se šije, veze, štrika, popravlja po kući, prave razni predmeti…

9. VERUJTE: Upijajte što više negativnih vesti i budite sigurni da je sve o čemu se piše istina. Preuzmite tuđe probleme kao da su vaši. Svi koji zarađuju više od 35-40 hiljada mesečno, ili oko 300 evra, sve su to kriminalci. Svako ko ima automobil se sigurno „nakrao“ i verovatno ne plaća porez.

10. NE VERUJTE: Nikada ne verujte u popularnu rečenicu „Kakve su ti misli, takav ti je život“, da je moguće ostvariti svoje snove, biti srećan, osećati se ispunjeno, voleti prvo sebe a zatim i sve ostale. Ne verujte da su drugi uspeh ostvarili radom, od rada vajde nema, ne verujte da to možete i vi. Posebno ne smete verovati da je za promene uvek pravo vreme, bez obzira na to koje ste godine rođeni.

I na kraju dana, nemojte da verujete da ćete napraviti pomak na bolje tako što ćete napraviti plan za naredni dan, u početku se nasmešiti bez razloga, poželeti sebi i svetu zaista dobro jutro, udahnuti duboko i reći: Ovo je moj dan, neponovljiv i poseban, i ja ostvarujem svoje snove.

Jer, može se desiti da ih ostvarite, da vam život bude kvalitetniji bez obzira na stanje na bankovnom računu. Možete postati ispunjeni i srećni, pa kako ćete onda kukati i kriviti ceo svet?

Tekst: Željka Zebić
Antistres misao