Aleksandra Simić

Aleksandra Simić
Bez poštovanja nema dobrog intervjua

Jesmo li željni TV sadržaja iz kojih ćemo učiti? Da li smo zainteresovani da čujemo istinita svedočenja poznatih o njihovim lutanjima, i to iz njihovih reči, direkno? Kakve zapravo TV emisije volimo da gledamo?

Često se u različitim društvima i susretima raspravlja upravo o pitanju da li narod voli ono što gleda ili pak nema dovoljno parametara za izbor. Neki TV autori smatraju da sadržaji moraju biti raznovrsni a gledaoci ti koji imaju daljinski upravljač u rukama i „moć da okrenu kanal“.

„Ne možete sve zabraniti i uniformisati ukus. To bi nekako bio atak na slobodu ali dok stvaram emisiju „Iskreno sa Aleksandrom Simić“ uviđam da su ljudi itekako željni pitkih, otvorenih, emotivnih priča, ponekad i tužnih ali pre svega životnih i koje potiču od iskrenih reči poznatih i ostvarenih ljudi. Sve nas muče iste brige i svi imamo slična pitanja a dobro je da postoji emisija u kojoj će se gledaoci identifikovati sa velikim imenima, shvatiti da nisu usamljeni u svojim traganjima i onda pronaći po koji odgovor i za sebe. Emisiju sam tako koncipirala da se i nasmejemo, ponekad bude i suza, da mnogo toga naučimo, da budemo takvi kakvi smo. Neretko, pred snimanje, i ja „otvorim dušu“ gostu jer uvek glasam za iskrenost i onda nam je iz takvog raspoloženja lakše da pričamo o životu“, kaže autorka emisije.

Emisija „Iskreno sa Aleksandrom Simić“ ulazi u treću sezonu emitovanja i lagano se približava trocifrenom broju gostiju među kojima ove sezone očekujemo i lica koja ne pričaju često, pa ni rado, o svojoj privatnosti.

„Vrlo sam zahvalna i vrlo poštujem poverenje koje mi gosti ukazuju. Nikada nije bilo nijednog sukoba. Ukoliko su želeli da nešto u montaži „izbacim“ iz emisije, tako je i bilo. Po meni, poverenje je jedna od ključnih stavki novinarskog i voditeljskog posla. Tako živim i radim. Poštujem i nervozu sagovornika, i nepoverenje u startu, ponekad i zatvorenost u prvim minutima razgovora. Bez poštovanja nema dobrog intervjua“, iskrena je Aleksandra.

Predrag Ejdus, Nada Blam, Branka Petrić, Bora Dugić, Kornelije Kovač, Željko Bebek, Ana Sofrenović, Darko Bajić, Sanda Rašković Ivić, Merima Njegomir, Ljubivoje Ršumović, Zijah Sokolović, Irfan Mensur, Ljiljana Habjanović, Nada Pavlović, Bilja Krstić, Janoš Mesaroš, Nele Karajlić, samo su neka od velikih imena koja su sedela prekoputa Aleksandre. Po prvi put su i sami uvideli neke istine o životu i izrekli ih pred kamerama. Šta je za njih sreća, šta ljubav, kakvi su kada dan nije baš najbolji, ko ih pita kako su, a ko zaista sluša njihove odgovore, jesu li oprostili povrede drugih ali jesu li i sebi oprostili, kakvi su kada vole a kakvi kada pate. Ovo su samo neka od pitanja na koja će novi sagovornici i dalje odgovarati.

„Ova emisija ispunjava moju dušu i misiju posla koji živim, volim i radim. Za mene televizija ima i ulogu učitelja, putokaza, svedoka, pomagača. Tako bar ja stvaram. Radujem se novim intervjuima i otkrićima. Zahvalna sam na poverenju svih gostiju ali i na rečima koje su zauvek ostale zabeležene a izrekli su ih baš iskreno“, zaključuje autorka emisije.

Tokom avgusta meseca gledaoci su imali priliku da pogledaju reprize najgledanijih intervjua na TV Naša.

Foto: Fabrika fotografa, promo