Naslovna / Dobre priče / Andrea Granat, pevačica
Puštam da me srce vodi
Andrea Granat, pevačica Puštam da me srce vodi

Andrea Granat, pevačica
Puštam da me srce vodi

Ove godine potpisala je jedan važan ugovor. Time je ostvarila jedan od svojih snova. Od malena sanja i jedan po jedan pretvara u stvarnost.
Andrea Granat polako postaje regionalna zvezda. Bavi se pevanjem, a kako je u mnogo čemu drugačija od većine, brzo smo je primetili. Ova uvek nasmejana i dobro raspoložena devojka pevala je i kao dete, prvi nastup imala sa 12 godina.

Andrea je spojila svoje dve ljubavi – ples i pevanje, učila i vežbala i jedno i drugo, i sada ih sjedinjuje na nastupima.

„Tako je, ples je bio moja prva ljubav, već sa šest godina upisala sam se na ritmiku i plesala sve do završetka srednje škole. Na početku karijere, pre trinaest godina, uvek sam naglasak stavljala na scenske nastupe i često nastupala uz pratnju plesnih grupa. Tako sam se osećala sigurno, oslobađalo me treme.“

Andrea Granat 1

Ona je pripadnica generacije milenijalaca, pa je pitamo da li je, za razliku od nas starijih, pred ogledalom pevala koristići dezodorans kao mikrofon ili nešto drugo? Andrea uz osmeh kaže:

„I meni je „mikrofon“ bio bočica dezodoransa, četka za kosu a najčešće daljinski upravljač. Neke stvari izgleda uvek ostaju iste iz generacije u generaciju. Moja zaluđenost muzikom je počela mnogo pre nego što sam postala svesna sebe. Imam fotografije na kojima kao jako malena pevam ispred televizora ili prelem u dečjem „disko“ klubu gde su roditelji morali nedeljom da me vode.“

Prvu pesmu „Navika“ i spot za nju Andrea je objavila 2013. godine. Od tada do danas, trudila se da i svaku narednu numeru ekranizuje, pa je sve njene pesme moguće danas i slušati i gledati. Ipak, najveći uspeh postigla je 2018 godine. Pamtiće je po tome što je pesmu „Samo moj“ izdala kao singl ni manje ni više nego za „Croatia Records“ (kod nas Jugoton Croatia Records, prim.aut.). Tako je ozbiljno uplovila u svet muzike.

„Snimila sam svoj prvi singl za izdavačku kuću o kojom sam sanjala još kao devojčica. Da ste samo videli te suze radosnice u trenutku kada sam potpisivala ugovor! Nekome je to samo papir, a meni je u tom potpisu stajalo sve ono za što sam se borila zadnjih nekoliko godina.“

Svesna je da je ovo tek početak, da je čeka mnogo rada i borbe.