Julija Macievska
Moja je duša započela putovanje

Poznati pesnik je napisao da smo sami sebi i tuga i sreća i lek. I na našem životnom putovanju  sve je isprepletano, dok ne dođemo do trenutka kada klupko počne da se obmotava i pred nama se pojavi naš pravi put.  

Julija 1

Intervju sa Julijom Macievskom, autorkom emisije “Buđenje sa Julijom” na makedonskom TV Soncu pronašao je takođe svoj put, zato nije pisan u formi u kojoj je na početku bio zamišljen, već kao životna ispovest. Na taj način, naše dopisivanje život je pretočio u Julijinu priču, koju nam otkriva sa potpunom iskrenošću:

Diplomirani sam novinar po zanimanju. Moji prvi novinarski radovi su započeli u Makedonskoj RT još dok sam studirala na fakultetu, ali sam svoju veliku popularnost doživela kao estradni umetnik, kao interpretator zabavne i pop muzike. Bila sam talentovana i od ranog detinjstva sam pevala, glumila, plesala, pisala, svirala klavir i gitaru, slikala…

Rano sam se udala i ostala udovica u 22 godini, sa dvogodišnjom ćerkicom.Tada su se srušili moji snovi i ostala sam u pitanju: Zašto se Bože ovo dešava, zašto meni?

Suočila sam se sa smrću bližnjeg, kao grom iz vedrog neba. To je bio veliki šok i trauma za mladu osobu. Prestala sam da pevam, da plešem, da stvaram, ali me je vodila jedna iskra svetlosti zbog koje je vredelo da se dignem i produžim da živim – moja dvogodišnja devojčica Andrijana.

U makedonskoj RT sam počela da radim kao novinar na insistiranje mog profesora novinarstva, jer sam bila jedan od najboljih studenata. Nakon jednog projekta za novogodišnju emisiju u kojoj sam bila koscenarista, ponesena atmosferom na kraju dobro obavljenog posla, slučajno sam  zapevala. Ali pošto nema slučajnosti, čuo me je je jedan čovek, koji se predstavio kao direktor muzičke i kasetne produkcije i oduševljen mi je predložio da snimim pesmu. Iako sam odlučila da nikad više ne pevam nakon suprugove smrti i odbijala sam ponudu, zbog njegove upornosti nakon nekoliko meseci imala probno snimanje… i započela je magija. Dobila sam prvu pesmu i moja muzička karijera je krenula.

Pages: 1 2 3 4