Naslovna / Kolumne / Dragana Pavliček / Tehnike samopomoći
Uhvati talas sreće, talas života
Tehnike samopomoći Uhvati talas sreće, talas života

Tehnike samopomoći
Uhvati talas sreće, talas života

Kad ide – ide sve, kad ne ide – ništa ne ide.

Ovo vam je poznato, jel da?

Imali ste svi u životu ova iskustva. Bilo je perioda u vašem životu koji su bili katastrofa, ništa vam od ruke nije išlo, sve je „bagovalo“, sve se dešavalo kroz neku teškoću i muku, sve teško i neuspešno. Čak i kad bi nešto ostvarili, to ne bi bilo baš onako kako ste vi želei, ako ništa drugo bar bi neki majstor lagao i odlagao posao koji treba da vam završi.  O da, ovakvih perioda sam imala više puta u svom životu. Prosto bih mislila da sa mnom nešto nije u redu – šta je ovo sve prolupalo, što bre ništa ne ide, gde grešim!??? I što se više trudim, sve je gore. Uh, majku mu, stvarno zakočilo i ne da se ni pogurati. Ovo je neki period kad imamo utisak da idemo unazad. Baš ništa ne ide. Vreme kao da nam nestaje, gubimo ga. Ni sa ljudima, ni sa životom. Grozan neki period, sve bismo hteli, a ništa ne možemo. Gubimo snagu i energiju, osećamo tugu, bes, iritirani smo, često i bolesni, imamo i neke gubitke. Uglavno nismo baš ni dobri i to odlično znamo. Osećamo se bespomoćno i jadno. Ne vidimo kuda, šta i kako, ne vidimo i,  interesantno, vrlo smo sebični. Postajemo zatvoreni, okrenuti egoistično i samoživo sebi, sa onom  paćeničkom ulogom žrtve, osećamo se baš odbačeno i nemoćno.

A onda dođe period kad sve krene da „radi“, sve na ruku, sve „ko po loju“, i još više od onoga što očekujemo. Ti periodi su nam kao neka vrsta procvata. Bog zna, kako nam sve buja, imamo prosperitet, ostvaruju nam se želje, često i one na koje smo gotovo zaboravili, nešto se baš dobro osećamo u svojoj koži. Otvaraju nam se sva vrata, vrlo smo živahni i prosto zaboravimo na vreme. Ovo je vreme kada se sve manifestuje, kada mi osećamo da smo u skladu sa sobom i životom. Period oporavka, period kada postajemo naklonjeni drugima, kad nam sve klizi, kad blistamo od sreće i zadovoljstva.

Imamo utisak da je „CEO SVET NAŠ“!
Sve je lepo, sve je dobro, sve nam ide, sve nam se ostvaruje, SVE u superlativu.

Obično tada dolaze bebe na svet, dolaze nove stvari, nekretnine, novac, putovanja, prijatelji, partneri, SVE. SVE što smo želeli!
O kako je ovaj period dobar, reći ćete. Period žetve. Ubiremo plodove i dobrobit ulazi u naš život.

Ako ste imali ovakve periode u svom životu, onda sigurno razumete zašto ljudi promovišu pozitivnu psihologiju, zašto savetuju da budete u plusu, da budete srećni, da budete puni ljubavi… Pa da, razumeju da se sve želje ostvaruju na tim visokim vibracijama.

Da! Postoji životna SILA, koja kad joj se pridružiš, kad se sa njom uskladiš, materijalizuje sve ono što želimo i često mnogo bolje nego što smo mogli i da zamislimo.

Da! Postoji SUPER INTELIGENCIJA koja SVE NAS POVEZUJE i sve relizuje na nepredvidljive i neočekivane načine, nama nevidljive. Sila koja sve povezuje, koja sve zna i koja je sveprisutna.

Zato, dragi moji, pozitiva nije besmislena, besmisleno je dugo ostajanje na lošim talasima jer tada sebe blokiramo i kočimo u ostvarivanju svojih najdubljih želja, a dobrobit je tu. Uvek je dostupna, samo treba uhvatiti talas, talas života, te sreće!

Tekst: Dragana Pavliček, hipnoterapeut
Foto: Pxhere