Pozorišna komedija ZBOGOM STRESU Nataša i Žarko kao antistresna terapija

Pozorišna komedija
ZBOGOM STRESU
Nataša i Žarko kao antistresna terapija

Vodeći se ličnim i iskustvom bliskih ljudi, da je pozorište lekovito za dušu i psihu ali da su to i smeh i muzika, naša koleginica Željka Zebić napisala je pozorišnu komediju „Zbogom stresu“.

Da je reč o predstavi koja će osvojiti publiku potvrđeno je na premijernom izvođenju u Centru za kulturu „Vlada Divljan“ u Beogradu. A evo i zašto.

Željka Zebić je svoje višegodišnje novinarsko iskustvo u svetu popularne psihologije, upoznajući i one koji pomoć traže i ljude koji im pomažu, i to što zna šta nas najviše muči, vešto utkala u predstavu. Namera joj je bila da ovu globalno aktuelnu temu posmatra iz drugog, vedrog ugla – i to je uspela. Kako je i producent predstave, bilo joj je lakše da napiše tekst znajući šta je cilj i koje su mogućnosti pred njom.

Izbor glumaca pokazao se odličnim, jer su Nataša Aksentijević i Žarko Stepanov osvojili publiku u prvim minutima i držali im osmeh na licu do kraja. To da je predstavu režirao Milorad Milinković, reditelj poznat posebno po filmskim ostvarenjima, onima koji često obiluju humorom, primetno je u svakoj sceni. Dao je dinamičnost i ritam svakom trenutku i „ono nešto“ karakteristično za sve što je do sada radio, a publika voli.

Nataša i Žarko očigledno se na sceni sjajno zabavljaju, i unose svoje posebnosti u likove koje igraju. Ona je žena pod svakodnevnim tipičnim stresovima i želi da ih se oslobodi. On igra četiri lika: tri lajf kouča i njenog supruga. Priča je zaokružena kada ona nađe rešenje za svoje stresove, a trenutak kada ga otkrije suprugu, pored gromoglasnog smeha, izazvao je i buran aplauz. Ljudi su prepoznali sebe, svoje dnevne nervoze i brige, sumnje i jednostavnost načina da im bude bolje!

Stepanov vrlo vešto prelazi iz jednog u drugi lik i zadivljujuće menja način igre i karakter. Nataša Aksentijević je primetno izuzetna komičarka, glumica koja je igrom očarala publiku. Zajedno, oni su vrlo skladan i uigran tandem.

U predstavi „Zbogom stresu“ naglašeni su uobičajeni elementi svakodnevnog života danas, ono što bismo svi želeli u stvari a ne znamo kako da to definišemo. I moda da potražimo pomoć od sve brojnijih lajf koučeva, odnosno onih koji misle da bi se mogli time baviti.

Opšti je utisak da je ova pitka komedija rađena u pozitivnoj atmosferi, opušteno i uz dosta kreativne energije, i, u skladu sa nazivom, bez uobičajenih stresova.

A da je reč o predstavi koja će dugo oduševljavati publiku ukazuju i reakcije i komentari publike. Radnja predstave nije vezana za naše prostore, isto je i u drugim krajevima regiona i sveta, pa će se u njoj lako prepoznati i gledajući je nasmejati i izvan granica Srbije.

„Zbogom stresu“ je nastala u produkciji Walter Media iz Beograda i Centra za kulturu Vlada Divljan, gde će se i dalje igrati. Ali, planiraju da gostuju svuda – 10. novembra nastupaju u Beški (Vojvodina), i ponovo u Beogradu, 21. novembra u Akademiji 28.

Naša preporuka je da se opustite uz izuzetne Natašu i Žarka i tako, bar na kratko, oslobodite stresa.

Preporučila: Dragana Jović
Foto: privatna arhiva
Antistres misao