Budite hrabri za svoje snove Želim ti da uspeš Mima Šarac

Budite hrabri za svoje snove
Želim ti da uspeš
Mima Šarac

Knjiga Želim ti da uspešSvako od nas živi svoju istinu i zato smo svi u pravu. Ne trošite energiju uveravajući druge u ono što vi živite i da je vaš način ispravniji ili bolji…

Ovo je samo jedan deo poučnih rečenica koje je Mima Šarac, profesionalni kouč i NLP praktičar, pretočila u svoju knjigu “Želim ti da uspeš”. I baš kao što i sam naziv knjige govori, čitajući knjigu, otkrivate blokade i uverenja koji nas uglavnom sapliću na putu uspeha.

Pravo vreme da uradite nešto za sebe i svoj život je danas, ne sutra. Ne osuđujte nikoga, jer ne znate sa čime se nosi. Prihvatanje odgovornosti za svoj život je jedna od najboljih odluka koju ćete doneti. Da bismo napravili nešto novo, staro i beskorisno moramo maknuti iz svog života… I onda, stižemo do ciljeva.

Kako uspeti, kad živimo jedno, a radimo drugo?

Mima Šarac kroz kratke priče daje smernice za postavljanje ciljeva. Ljudi najčešće greše u dve stvari. Prva je da ne umeju da naprave razliku između želje i cilja, a druga je da postave cilj koji u velikoj meri zavisi od odluke drugih ljudi. Cilj mora biti konkretan, jasan, određen datumom, merljiv, pozitivan I koristan za vas i vaše najmilije.

Nakon priča o različitim segmentima koji utiču na naš život i uspeh, dolazimo do konkretnih smernica. Iz priča ste već shvatili da je sve u nama, da je sve naš zadatak, da sve počinje od nas, od naših misli, uverenja i preuzimanja odgovornosti.

Jedan od prvih koraka je, piše Mima Šarac, vizualizacija. Zapišite dvadeset stvari koje najviše volite da radite. Postoji li mogućnost da od nečega sa tog spiska zarađujete novac? Da biste iskristalisali kako izgleda vaš život pun ostvarenih želja uz rad onoga što volite, prvo morate aktivirati sistem biti-raditi-imati. Ali, da bi vizija živela, pretvorite je u konkretne korake. Sve što je potrebno da menjate – promenite i svaki dan uradite nešto za svoj cilj.

Tako je nastala i ova knjiga, objašnjava autorka, sa željom da svoje znanje prenese i drugim ljudima i pomogne da svako ko je pročita započne svoje prve korake ka ostvarenju svojih snova.

Preporučila: Anđelika Rosić
Foto: privatna arhiva

Mima Šarac Kada ćete se vi i vaš cilj sresti

Antistres misao