Naslovna / Kolumne / Gordana Maksimović / Miris pozitivnog duha
Vaše reči mogu biti magične
Miris pozitivnog duha Vaše reči mogu biti magične

Miris pozitivnog duha
Vaše reči mogu biti magične

Da li ste nekada zastali i oslušnuli šta je to o čemu pričate, kako pričate, kakve su vaše izgovorene reči, koje reči najčešće koristite? Kada pričate o svom životu, o drugima, o vremenu, o deci… o budućnosti, kojim rečima sve to opisujete? Da li u svemu vidite prvo nešto loše ili vam je fokus na dobrome? Ako do sada niste obraćali pažnju na izgovorene reči, hajde od danas da se fokusirate kako na svoj govor, tako i na govor ljudi koji vas okružuju.

Hajde da vidimo da li svoj život volite, blagosiljate, milujete svojim rečima, ili nasuprot tome, svoj život unižavate i  kažnjavate.

rečiVaše reči imaju moć, ono što pričate to i živite. Ako vam je fokus na vremenu i ako kišovito vreme imenujete kao katastrofu, šta mislite kako se vi po takvom vremenu osećate? Upravo isto kao što i pričate o njemu. Ako vam je fokus na ljudima koje nazivate užasnim, pa kako se vi onda osećate među takvim ljudima? Ako vam je fokus na svemu onome što vam pristiže u život, a ne na ono što vam odlazi, kako se vi onda osećate? Osećate se kao neko ko može, ima i vredi. Ako vam je fokus na ljubavi, smeh, sreću, kako se osećate? Da li treba to uopšte i da pitam… i tako redom.

Fokusom na dobro, izgovarenjem lepih reči, primećivanjem svega onog dobrog što imamo, svi mi svakoga dana oko sebe u sebi i u drugima, ne znači da time zamagljujemo pogled i lažemo sebe da nema i onoga što i nije tako dobro. Upravo fokusom na dobro, mi zadržavamo i održavamo dobar osećaj, dobru vibraciju, a samim tim mnogo lakše ćemo urediti ono što treba da se uredi i uradi.