Naslovna / Kolumne / Dragana Pavliček / Tehnike samopomoći
Ravnopravno sa voljenim bićima
Tehnike samopomoći Ravnopravno sa voljenim bićima

Tehnike samopomoći
Ravnopravno sa voljenim bićima

Rado sada sebi postavljam pitanja, jer ona me najčešće vode ka iskrenim odgovorima. Sve dok sebe lažemo nesvesni svojih misli i osećanja, mi potiskujemo stvari koje ne želimo, žmurimo da ne vidimo pa onda okrivljujemo koje koga ili koje šta… Život nas toliko voli da slobodu sopstvenog izbora mi stvarno živimo.. A jedino što pogrešno radimo je što svoj unutrašnji svet ne gledamo.

Pitanja, pitanja i pitanja…potrebno je imati jasnoću, a pitanja tu pomažu. Iskrenost pomaže.

Zbog nedostatka razumevanja nas samih, nastaju svi naši nazovimo problemi. Svako od nas ima slobodu i ona nam je zagarantovana u našem subjektivnom svetu. Zbog te unutrašnje slobode da mislimo i osećamo ono što mi hoćemo, ne može nam je niko i ništa uskratiti. Naš  unutrašnji svet, iako mislimo da nije vidljiv, ON JE SVET KOJIM ZRAČIMO. Često kažu da sve što želimo da prikrijemo, biva ispoljeno kao naša senka. Strahovi, neprijateljstvo, bes, mržna, osećaj manje vrednosti… sve ovo nađe svoj put i izađe na videlo u vidu bolesti, stanja ili iskustava. Jer kad blokiraš i ne shvataš šta radiš, to se ispolji.

Zato, stani!

Postavi sebi pitanja. Ne muči sebe, ne boluj, ne živi ono što ne želiš!

ravnopravno 1

Pitanja te vode sebi. Vode te rešenju i ozdravljenju. Moraš prvo sebe upoznati, moraš videti šta to radiš sa svojim biološkim kompjuterom. Ne, ne sekiram se ja za kompjuter… ti si Duša! Ti si biće! Ali ne traći vreme sa svojim senkama jer ti si svetlo. Ti si svetlo, a senke nestaju kad baciš svetlo na njih. One imaju snagu samo dok ti ne osvestiš svoje nesvesno. One su prisutne samo kad ti okreneš glavu od njih.

Zato pitaj i brzo će stići odgovori.