Tatjana Mrkić

Tatjana Mrkić
Rodili smo se da bismo bili srećni i zdravi

„Kakve su ti misli, takav ti je život“ – govorio je otac Tadej. O ovoj temi razgovaramo sa Tatjanom Mrkić, koja danas radi kao coach (kouč), drži radionice, a uskoro će biti i sertifikovani trener.

Ali pre nego što je krenula svojim novim putem Tatjana je diplomirala antropologiju na Filozofskom fakultetu Univerziteta u Beogradu, a zatim su usledile magistarske i doktorske studije iz oblasti menadžmenta u sportu.

– Uvek mi je bilo zanimljivo zašto neke situacije kod nekih osoba ili naroda izazivaju jednu reakciju a kod drugih dijametralno različitu. Takođe, rad sa mladim sportistima gde su se lako mogle uvideti njihove blokade, nadanja, ko ima jasno postavljene ciljeve, a ko ne i slično, pokazao mi je put i moje sledeće zanimanje.  Posle rada na menadžerskim pozicijama u velikim kompanijama, poželela sam da se dalje razvijam, da dublje zavirim u sopstvenu dušu i budem najbolja verzija sebe. Rad pod stresom je učinio svoje, pa su se pojavili i prvi znaci autoimunih oboljenja. Već tada sam bila na svom putu duhovnog razvoja, pa sam i taj početak bolesti  shvatila kao poruku i osluškivala šta treba da menjam u svom životu, počev od hrane do nekih  očekivanja, uverenja. Kako sam „zavisnik“ od knjiga, ubrzo su police moje biblioteke počele da se pune raznim knjigama iz psihologije i filozofije. I evo, deceniju kasnije, posle permanentnih edukacija i rada na sebi, iz potrebe da budem još bolji roditelj, partner, prijatelj, dete – rodila se nova Tanja. Radujem se ljudima, volim da pomognem, pa sam učeći tehnike NLP-a, Wingwave-a, Coachinga, Kvantne harmonizacije, Barsa, Umetnosti ravnoteže, počela da pomažem najpre sportistima da definišu ciljeve, otklone blokade, zamene blokirajuća uverenja motivišućim, a onda se krug ljudi kojima je bila potrebna moja pomoć širio.

Tatjana Mrkić 1

Ovako opisuje svoj put razvoja naša sagovornica a u daljem tekstu otkriće nam povezanost između emocija i fizičkih problema.

– Energija ima različitu formu i frekvenciju. Emocije su zadužene za našu frekvenciju, pa ono što dominantno osećamo to emitujemo i  to i privlačimo (kao kad konstatujemo: “kako ja uvek privučem…“).

Treba biti pažljiv i sa afirmacijama jer samo puko ponavljanje afirmacija sa kojima ne korespondiramo, tj. ako to što govorimo i ne osećamo, stvoriće neravnotežu, tenziju i biće kontraproduktivno. Kada nešto želimo treba da osećamo kao da je već cilj realizovan jer samo tada afirmacija ima smisla.

Pages: 1 2 3