Tehnike samopomoći

Tehnike samopomoći
Šta ako mi se ovo ili ono desi?!

Kako navesti Um da se vodi ka ostvarenju želja ako ste osoba koja ima naviku da brine za sve u životu? Ovo je možda jedan od mogućih najboljih oblika transformisanja brige u konstruktivni kanal.

Šta mi radimo? Pravimo pretpostavke a one mogu da ispadnu činjenice. Tako smo svojstvo uma iskoristili da praveći pretpostavke postanemo emotivno pokrenuti. Kad brinemo, mi stvaramo predstavu u svom umu za moguće neželjene manifestacije. I onda obično krenemo sa onim: ”Šta ako mi se desi ovo ili ono što nikako ne želim…” I raspredemo priču u svom umu, analiziramo kako bi se mi osećali ako se to što ne želimo desi. To promišljanje, te pretpostavke nas uvuku da počnemo da ih skoro doživljavamo bez stvarne manifestacije, unutar nas. I onda počne da nas plaši, pa onda ne umemo da prestanemo jer naš um ima svojstvo da pokrenuto podržava i još više dodaje, i nastaje vrtlog energije koji traži način da se ispolji. Da bi ljudi koji su stekli naviku da brinu, ili su ih prethodna iskustva učinila sumnjičavim, nesigurnim i zabrinutim za sebe, svoje bližnje, posao i sve drugo što naš život sačinjava, čuveni Maksvel Malc u svojoj knjizi „Psihokibernetika“, još šezdesetih godina prošlog veka opisao je opciju kako da brigu usmerimo ka željenom ishodu. On kaže da svakako možemo početi kao i kad brinemo: ”Šta ako se desi…“, ali ovog puta ono što želimo. Ovog puta brinemo samo u drugom smeru. Šta ako uspem, šta ako ostvarim to, šta ako mi se desi da dobijem… šta ako pobedim, šta ako se ostvari moja želja, kako ću se onda osećati, kako će mi biti?!

I evo toga… pokreće se to što povezuje misli, predstava, pretpostavka. Pokreće se emocija u skladu sa predstavom. Pokreće se energija, dodaje se i popunjava novim pozitivnim pretpostavkama sve dok pokrenuta energija ne požuri da se izlije u fizičku manifestaciju jer ste opet sipali gorivo u svoju pretpostavku.

Tehnike samopomoći 1

Kreativni Um koji često biva upotrebljen i za neželjene stvari, posebno vredno i sigurno odrađuje svoj posao. Gorivo koje se koristi za kreiranje služi svojoj svrsi, pokreće, animira i manifestuje životno iskustvo. Gorivo koje koristimo za brižne pretpostavke i gorivo koje koristimo za uspešne pretpostavke je isto gorivo. Kao što i gorivo za automobile možemo sipati u prastarog Fiću ili u novi BMV… Gorivo će koristiti istoj svrsi u oba automobila, samo će vožnja da bude manje ili više prijatna.

Da zaključimo!

Počnite kao kad brinete da pravite pretpostavke šta sve dobro može da vam se desi. I onda se zapitajte kako biste se osećali da se to desi… šta bi bilo, kad bi bilo…

Zabavno je. Brinite u svoju korist, sipajte gorivo u dobar i super željeni auto.

Tekst: Dragana Pavliček, hipnoterapeut
Foto: MaxPixel, Pixabay