PREDUZETNIŠTVO

Vodič za početnike ali i već iskusne preduzetnike
PREDUZETNIŠTVO – moj izbor
Biljana Trifunović

Biti preduzetnik jeste izbor, a ne izlaz, napisala je autorka Biljana Trifunović na naslovnoj strani knjige “PREDUZETNIŠTVO – moj izbor“, kao poruku čitaocima da odluka da se uđe u preduzetničke vode treba da bude rezultat želje, ali i spremnosti da se radi određeni posao.

Biljana TrifunovićKnjiga je odličan vodič za one koji nameravaju da započnu sopstveni posao, ali i za one koji posao koji imaju žele da unaprede ili prošire. Na više od 200 strana Biljana Trifunović, diplomirani ekonomista, suvlasnik i direktor firme “IFA – Internacional financial agency” iz Beograda, predavač i bloger, podelila je sa čitaocima praktične savete, ali i puno iskustva iz dugogodišnjeg rada u oblasti knjigovodstva i finansija.

Da li je važno da posao bude i zadovoljstvo a ne samo izvor prihoda?

Naravno da je odgovor potvrdan.

Novac jeste važan, ali ako pokrećete svoj biznis, onda sa sigurnošću tvrdim da sopstveni posao ni slučajno ne može uspešno da se vodi i razvija ako nema ljubavi prema njemu, ako u njemu ne nalazite zadovoljstvo – napisala je Biljana na početku knjige. I to je prva stavka o kojoj bi svako trebalo da razmisli kad poželi da krene u preduzetničke vode.

Najbolja formula jeste POSAO KOJI VOLITE + TRŽIŠTE (potreba za određenom robom ili uslugom) = USPEŠAN BIZNIS.

Ali, moguće je da vi lično kod ljudi stvorite potrebu za proizvodom ili uslugom koju nudite. Društvene mreže su pravi primer da je tako nešto i te kako moguće.

U knjizi postoje delovi koji su ne samo praktični, već i motivacioni, kao što je na primer – Nikad nije rano, ali nije ni kasno za promene. Biljana je svakako i sama jedan od takvih primera jer je pre nekoliko godina odlučila da počne da piše stručni blog i svoje poslovanje velikim delom prebaci i na internet. I kaže: Sada mogu da sedim na terasi naše vikendice na Dunavu i da pišem i odgovaram na razna pitanja korisnika; pišem, istovremeno zalivam travu i slušam cvrkut ptica.

Pages: 1 2