Naslovna / Dobre priče / Dragana i Ivana
Naše ZDRAVO jutro
Dragana i Ivana Naše ZDRAVO jutro

Dragana i Ivana
Naše ZDRAVO jutro

Ivana: Najstresniji događaj je svakako kada u poslednjem trenutku gost otkaže. Mi radimo sa lekarima koji zbog prirode svog posla često menjaju svoj dnevni raspored, pa se desi da u poslednjem trenutku otkazu snimanje i jednostavno ne mogu da dođu. Tada, u prvi mah nastane totalna panika, jer emisija mora da se emituje, a mi nemamo sagovornika. Međutim, sreća je da uvek imamo rezervne priloge koji služe za takve situacije. Ali, mogu slobodno da kažem da su naša snimanja u 90 % slučajeva skroz opuštena.

Ivana Nastasić

Ivana Nastasić

Imate li tehnike ili načine van posla koje primenjuješ redovno i šta je to što te najviše opušta?

Ivana: Na žalost, imam jako malo slobodnog vremena za sebe. Već godinu dana pričam kako ću da počnem sa treninzima, ili kako ću baš sledećeg ponedeljka da odem na jogu, ali to se uvek nekako izjalovi. Ono što me trenutno opušta i ispunjava je šetnja na Avali. Boravak u prirodi me generalno relaksira i moram priznati da sa godinama sve više vremena provodim u šumovitim predelima.

Dragana: Ni ja nisam dosledna u fizičkim aktivnostima. Idem na jogu, ali ne redovno. Imam periode kada mi prija, a onda zbog obaveza i posla ne stignem i pravim pauzu. Ali sam rešila da  to promenim i ovog leta idem na Yoga retreat u Grčku. Deset dana joge, meditacije, mora, ribe i dobrog vina. Volim reku i često sam pored nje kada hoću da se opustim.

Da ne radite “Zdravo jutro”, šta bi bio vaš “drugi” izbor?

Ivana: Verovatno bih opet radila neki posao koji podrazumeva komunikaciju sa ljudima, ništa što je statično.

Dragana: Nikada ne bih mogla da radim kancelarijski posao, svakako bi morao da bude dinamičan, terenski, da budem u kontaktu sa mnogo ljudi. Možda neka prodaja… Kada sam bila mlađa, želela sam da budem doktorka, a eto kroz emisiju se danas puno družim baš sa lekarima.

Tekst: Jasmina Stefanović
Foto: Aleksandar Despotović