Snežana Prokić i Branko Isaković Šta je ženama potrebno od muškaraca, a šta muškarcima od žena

Snežana Prokić i Branko Isaković
Šta je ženama potrebno od muškaraca, a šta muškarcima od žena

Branko: Detoks znači čišćenje, otpuštanje negativnog i sa radošću treba da prihvatimo kada se pojavi negativnost. Negativnost u odnosu znači da iz podsvesnog sadržaja izlazi nešto novo. Mi obično to odbacujemo. Moramo to da prihvatimo i da u detalje pogledamo svaku nesuglasicu  koja se između nas pojavljuje, da je iznesemo na svetlo dana. I to je detoks, to je pročišćavanje. Kada vi možete da kažete: “Imam užasna očekivanja od tebe, hajde da razgovaramo o tome. To je izgleda neki moj problem”. Ili: “Povređuje me kada uradiš ovo, molim te hajde da pričamo o tome”. Mislim da  je to imperativ danas, jer bez prisutnosti, bez svesnosti, mi tonemo u jedno preveliko očekivanje jedno od drugih i ulazimo u konfrontaciju.

Put do skladnih odnosa je kroz osvešćivanje sebe, svojih problema i kroz primenjivanje ogromnog znanja koje smo prikupilii. Vidimo da su danas odnosi, možda u najvećoj krizi do sada. Gomila zrelih ljudi su sami. To se da videti i kada izađete uveče, videćete same devojke i same mladiće. Treba učiti o partnerstvu i na narednim radionicama koje ćemo držati, to će biti fokus.

Šta je glavna poruka za sve ljude koji bi poželeli da dođu na vaše radionice?  Šta možete njima da poručite?

Branko: Da će na našoj radionici dobiti sublimirana mnoga znanja, koja će im pomoći da razumeju suprotni pol, da razumeju, pre svega, sebe. Koji su jezici ljubavi? To je veoma važna stvar.

Snežana: Dobiće vrlo važne konkretne instrukcije, konkretne praktične savete, konkretne energetske vežbe, ideje i savete. Mi na konkretnim primerima dajemo rešenja ili predloge šta bi moglo drugačije da se uradi. Ono što je veoma važno, to je taj ljubavni detoks, to je osvešćivanje da treba kroz komunikaciju reći. Drugo, da ne treba očekivati od muškog roda da se promeni, već treba prihvatiti situaciju i treba prihvatiti ono što jeste. Muškarci u ovom trenutku još uvek nisu spremni, žene su te koje rade mnogo na sebi, i na njima je odgovornost prema sopstvenom ljubavnom partneru, da polako kroz svoje sopstveno menjanje, menjaju zajedničku energiju kroz energiju ljubavi i razumevanja.

ljubav 6

Branko: Ima još jedan važan segment a to je praštanje. O praštanju se sada puno priča, ali ne znamo kako da ga konkretno sprovedemo. Mi sprovodimo jednu konkretnu tehniku svakodnevnog praštanja. Malo je komplikovana, jer zahteva angažman. Ali nije dovoljno samo reći – praštajte! Morate naučiti kako da praštate. Mi podučavamo konkretnu tehniku kako da izađemo na kraj sa sopstvenim negativnim ubeđenjima jer smo prepuni negativnih ubeđenja, čak iako radimo na sebi duboko, mi i dalje iznutra svakodnevno osuđujemo svoje partnere. Na našim radionicama učimo kako da iskoristimo to osuđivanje (ne bi trebalo ovo, ne bi trebalo ono…), da osvestimo te misli, kako da ih pogledamo, preokrenemo i otpustimo.

Snežana: Važan deo naših predavanja je i astrologija, koja nam na konkretnim natalnim kartama, omogućava da se promeni način komunikacije između partnera.

Pozivamo sve čitaoce Antistres vodiča, da dođu i da prvo osveste sebe, da osveste ko su oni a onda i da krenu u poboljšanje sebe a samim tim i okolnosti i života oko njih.

Zabeležila: Jasmina Stefanović
Foto: privatna arhiva
Antistres misao