Naslovna / Otvoreni um / Bez granica / Dušica Nešić u poseti Damanhuru
Prva iz Srbije u Hramu čovečanstva
Dušica Nešić u poseti Damanhuru Prva iz Srbije u Hramu čovečanstva

Dušica Nešić u poseti Damanhuru
Prva iz Srbije u Hramu čovečanstva

Posle toga dolazite u JAJE, prostoriju koja je jajolika (inače, to je prva prostorija koju su oni osmislili). To je kao Sazrevanje (ovo je moja interpretacija). U tom Jajetu se nalazi nešto kao niša i u njoj presto. Kad sednete na presto, gledate u plavu sferu, od neke vrste stakla, u kojoj se nalazi tečnost koja svetli lepom plavom bojom neba, koju je napravio Falko. Inače, govori se da je on sa svojih 11 godina napravio tečnost sa kojom je mogao da levitira, a sa 15-16 godina je „uhvatio“ prvu spiralu.
dvorana-metala

Sve što je u Damanhuru, vezano je za spirale, spiralnu energiju.

Sve što je u Damanhuru, vezano je za spirale, spiralnu energiju, u podovima i zidovima ugrađene su sve moguće spirale i sfere. Kažu da su prvo kontaktirali sa spiralama, a onda su dobili sferu kao nadgradnju spirale.

falko

Falko Tarasako

Falko je inače bio jedan potpuno neobičan čovek. Njegove slike izložene su u mnogim svetskim galerijma. Smatraju ga neverovatnim umetnikom jer njegove slike zrače posebnom energijom i uvek imaju spirale koje oni zovu selfike. Ceo Damanhur je napravljen na selfikama i sve je vezano za njih. To je energija koja sve pojačava.