Naslovna / Otvoreni um / Bez granica / Dušica Nešić u poseti Damanhuru
Prva iz Srbije u Hramu čovečanstva
Dušica Nešić u poseti Damanhuru Prva iz Srbije u Hramu čovečanstva

Dušica Nešić u poseti Damanhuru
Prva iz Srbije u Hramu čovečanstva

Nakon Jajeta, ulazite u sobu SFERA. One su različitih boja i ima ih 9 (jedna u sredini i po 4 sfere sa obe strane). Prostorija je mračna, a svetle samo sfere. Sledeća je soba VODE, gde morate da prevaziđete svoje strahove.
Postoji i soba OGLEDALA, u kojoj se nalazi vitražni plafon od stakla koji je i u Ginisovoj knjizi rekorda kao najveći. Zbog ogledala ne možete da procenite njegovu realnu visinu jer kada uđete u ovu prostoriju vi vidite sebe u mnogo ogledala.
Tu je bila završena prepodnevna tura.
damanhur

Pod je u mozaicima koji su urađeni neverovatno precizno.

Popodnevna tura je krenula sa druge strane, iz donjeg ulaza u hram. U toj zgradi koja je imala najpre gornji sprat, napravili su sada i donji. Vozite se liftom koji je potpuno bešuman i ulazite u hotel u kojem je sve perfektno. Ko je sve to radio? Kako? Koliko oni imaju umetnika? To je neverovatno. Pod je u mozaicima koji su urađeni neverovatno precizno, tako da sve izgleda kao da je živo.

Kod njih postoji mogućnost da se upišete i studirate umetnost. To je stil koji su oni sami razvili. Imaju i druge škole. Ona koja je meni jedna od zanimljivijih je Škola alhemije, koja traje tri godine, s tim da morate da budete tamo bar 11 dana godišnje. Kod njih nije zapostavljen materijalni život. Ali su svi smireni, ne oseća se nikakva tenzija, nema stresa. Sve je potpuno skladno.
Za jedan dan ne možete sve da obiđete, ali možete dosta toga da osetite.

Na plafonu je nebo, ali onakvo kakvo je bilo pre 22000 godina.

Nakon pauze smo posetili i Hram Materije i Duhovnosti, koji ima dve sale koje prikazuje našu dualnost. Na vratima između sale Materije i sale Duhovnosti, postoji jedno biće koje je dualno – ima dve glave, i drži plašt kao da otvara nebo da bi se ušlo u „duhovnost“. U sali Materije je prikazana istorija čovečanstva, kao u stipu. Falko je dosta crtao stripove i kroz njih se izražavao. Istorija je prikazana uglavnom kroz razvoj čoveka koji je podeljen na 8 segmenata.