Naslovna / Otvoreni um / Bez granica / Dušica Nešić u poseti Damanhuru
Prva iz Srbije u Hramu čovečanstva
Dušica Nešić u poseti Damanhuru Prva iz Srbije u Hramu čovečanstva

Dušica Nešić u poseti Damanhuru
Prva iz Srbije u Hramu čovečanstva

Tamo je sve fascinantno. Cela ta dolina je fascinantna.
Možete da budete stanovnik države Damanhur koja ima svoje novčiće, dnevne novine, školu za decu do 14 godina… Potpuno su organizovani kao država. Imaju tročlani Savet – za ekonomiju, duhovnost i socijalna/tekuća pitanja. Koliko sam ja mogla da vidim, dobro su organizovni u svim oblastima. I funkcionišu kao da Falko (osnivač Damanhura Falko Tarasako) nije otišao – tako oni govore. Obično, kada guru ode, struktura se, čini mi se, nekako urušava. Ovde se to nije desilo.

Na ulasku u oblast postoji tabla sa ubeleženim datumima solsticija.

Damanhur postoji 41 godinu. Na ulasku u ovu oblast postoji tabla na kojoj je ubeležena godina postojanja, i njima važni datumi – solsticiji (astronomska pojava koja se dešava dva puta godišnje kada Sunce na nebeskoj hemisferi opisuje najvišu ili najnižu putanju u odnosu na nebeski ekvator).
Stanovnici Damanhura žive na 500 kvadratnih kilometara ove države. Zanimljiv je način na koji kupuju kuću. Naime, jedan od njih uzme kredit, a onda ga svi koji trenutno borave u kući otplaćuju (često ih bude i po 14). Kada otplate kredit, kupuju sledeću kuću. Imaju pametan sistem rada, sve je legalno, sve je po zakonu.

Otkrili su da se na ovom mestu susreću četiri spirale iz kosmosa.

Prvih 15 godina su radili tajno. Njihov osnivač Falko je 1975. godine napravio udruženje u Torinu čiji su članovi imali zadatak da u roku od 2-3 godine pronađu MESTA MOĆI po celom svetu kako bi sa njih prikupili određeno znanje. Nakon tri godine su se sastali i krenuli da traže takvo mesto u Italiji kako bi napravili novi dom. I otkrili su ga baš tu gde su sada. Otkrili su, naime, da se na tom mestu susreću četiri spirale iz kosmosa. Po njihovoj priči, od kosmosa do zemlje dolazi 8 spirala. Na nekom mestu je jedna, nekada 2 ili 3, ali retko više od 4,5. To su informaciono energetske spirale. One daju moć i kontakt, tj. komunikaciju.