Naslovna / Otvoreni um / Kako da se resetujete
NAPRAVITE SVOJU MIRNU LUKU
Kako da se resetujete NAPRAVITE SVOJU MIRNU LUKU

Kako da se resetujete
NAPRAVITE SVOJU MIRNU LUKU

Brojne tehnike i veštine rada na sebi koriste nešto što nazivaju sidrom, možemo to nazvati i mirnom lukom, oazom, slikom koja nam pomaže da se resetujemo. Iako su mnogi u početku skeptični, uz malo koncentracije i prakse ubrzo shvate da te slike „rade“

O čemu je reč? Na početku je potrebno da prelistate događaje u svom životu, pokušate da pronađete jedan koji pamtite po neverovatnim osećanjima u tom trenutku. Bili ste srećni, mirni, zadovoljni, ono što ste videli i osetili izgledalo je prelepo, disali ste punim plućima.
Prizovite te slike i emocije. Kako se osećate? Da li se u vama budi radost, osećate li priliv energije, krive li vam se usne u smešak? Nema ni jedne neprijatnosti?
Ako ne možete da pronađete takvu sliku u vašem životu, narednih dana radite na tome da je stvorite. Važno je da ne kopirate sliku nekog drugog, već da stvorite svoju.
Tu sliku je bitno da doživite svim čulima. Nije potrebno da putujete na Bali ili Havaje, boravite na rajskim plažama, u skupim hotelima, da izgledate savršeno. Bitne su emocije.

Nekome je to trenutak kada je uz kafu sedeo opušten, pogledao u oblake na nebu i zastao. Nekome opet trenutak kada je prvi put s osećanjem potpunog mira posmatrao svoju tek rođenu bebu. Drugima, trenutak kada su dobili diplomu i onaj prvi pogled i prva misao koju su doživeli. Minuti samoće s pogledom na reku u kojoj se presijavaju sunčevi zraci. Neka posebna šetnja sa psom, pogled u svoju baštu, saksiju sa cvećem, jednog posebnog dana u jutarnjim satima kroz prozor, dan kada ste doneli neku važnu odluku i trenutak sreće zbog toga.
Pa i razne plaže, mora, pogled na proplanak pokriven snegom, i ono što je bitno – ono što ste osetili i pomislili u tom trenutku.

Vratite tu sliku u misli, preživite je potpuno još jednom i sačuvajte. To je vaše sidro, luka, oaza.
Čemu služi? Evo nekoliko predloga, a vi ćete sami vremenom shvatiti da je širok spektar mogućnosti kada vam može pomoći.