Izaberi sebe 2

Put koji nas vraća nama samima
IZABERI SEBE ili Slučajno vođena
Jelena Milanović

Izaberi sebe - korice nove OKIako je Jelena Milanović napisala autobiografsku knjigu, u njenim životnim pričama i dilemama može da se pronađe svaka žena koja želi život o kojem je sanjala… da može sve, da teče glatko, da ide radosno i veselo, da je svaki dan najbolji od svih… da mogu da se spoje i uspeh i roditeljstvo, i druženja i samovanja, i da sve to zajedno čini čar jednog života. Ipak, uglavnom ne ide baš tako jednostavno i nikada, skoro nikada onako kako smo zamislili. Nekada se zaglavimo, ili naš život usmeri na neke druge putanje… I ne mora da znači da ako je nešto lakše – da je i bolje. Kada shvatimo koji je naš put – znamo da je on i najbolji za nas. O tome svedoči Jelena u svojoj prvoj knjizi „Izaberi sebe – slučajno vođena“.

Želim da podelim svoja iskustva sopstvene transformacije sa vama. Želim da vas ohrabrim da uđete u svoja sopstvena, da ih sagledate i analizirate, jer jedino tako najbolje učimo  i upoznajemo sebe. Iskustva i spoznaje ne moraju neminovno boleti. Ipak, nemojte se plašiti bola, jer kroz njega rastemo i razvijamo se i kada bol prođe vidimo kristalno jasno svoj život i spremni smo za novu fazu.

Tako piše Jelena.

Ali, ovo je poruka za sve nas.

I još.

Ponekad moramo proći neka neprijatna iskustva kako bismo naučili određene lekcije. Ako se opiremo, sve nam je teže. Otpor stvara blokadu i težinu. Ako svesno posmatramo i puštamo da prođe, lakše ćemo savladati lekciju. Prihvatanje je osnova. Prihvati. Prihvati. Prihvati. Posle toga ćeš moći da promeniš.

Kad upoznate svoju Nadu, kao što se to dogodilo Jeleni, vaš život više nikada neće biti isti jer shvatićete da to što ste nekada „slučajno vođeni“ jeste zbog toga da biste pronašli „put koji vas vraća sebi“, kako biste „izabrali sebe“.

Život je i crn i beo, i ružičast i plav, i svetao i taman, ali je vaš… i ako ga prihvatite takvim kakav jeste, kada shvatite da imate veliko blago u rukama – sve će se promeniti.

Jelena je sa svima nama podelila svoja najiskrenija i najemotivnija razmišljanja o svim njegovim aspektima. I mislim da to stvarno ne bi mogao svako. Da za tako nešto treba imati veliku hrabrost.

Zato je ovo veoma hrabra knjiga.
I verujem da će oni koji je pročitaju postati mnogo hrabriji nego što su bili do sada.
Ja jesam.

Preporučila: Jasmina Stefanović