Fenomenalna oda ljubavi prema psima
Sjaj u očima
Ratko Božović i Marijana Rajić

sjaj_u_očimaKada neko želi da ima psa, treba da bude spreman za sve ono u šta se upušta – da nađe vremena za igru sa psom i za šetnju, za dresuru, za finansije, za ishranu i veterinara, itd.

Ali, takođe treba da bude spreman i za ono u šta se upušta na potpuno drugačiji način – na bezuslovnu ljubav, pažnju i radost koju pas svakodnevno daje. Da bude spreman svako jutro za neviđeno oduševljenje psa zato što su se zajedno probudili i sada se opet vide (kao da nisu bili zajedno cele noći).

Treba da bude spreman da opravda očekivanja svog psa, a ta očekivanja su uvek velika, jer svi psi svoje vlasnike vide kao savršene i svemoćne ljude vredne divljenja.

Kada bismo svi bili onakvi kakvi naši psi misle da jesmo, svet ne bi imao nikakvih problema. Svi bismo se samo družili, radovali i živeli život po svom.

Pas je čovekov najbolji prijatelj i upravo je ovom knjigom (još jednom u nizu), svaki pas dobio zvaničnu zahvalnicu tako što je čitava knjiga posvećena upravo njima.

Sjaj u očima je ono što ih sve spaja. Udomljeni, kupljeni, mali, veliki, beli ili šareni – svi imaju taj sjaj koji ume da nas usreći samo jednim pogledom.

„Sjaj u očima“ je fenomenalna oda ljubavi prema psima, inspiracija za sve koji se još uvek nisu odlučili da uzmu psa (posle ove knjige će biti sigurno odlučeno) i možda povod za sve one koji nisu ljubitelji životinja da ipak preispitaju svoje stavove.

Preporučila: Isidora Miletić