Naslovna / Dobre priče / Davor Jovanović
MUZIKA NIJE BIZNIS VEĆ SPLET ČISTIH OSEĆANJA
Davor Jovanović MUZIKA NIJE BIZNIS VEĆ SPLET ČISTIH OSEĆANJA

Davor Jovanović
MUZIKA NIJE BIZNIS VEĆ SPLET ČISTIH OSEĆANJA

Publika ga je upoznala, i zavolela, pre šest godina kada je pobedio na takmičenju „Prvi glas Srbije“. Ne samo zbog dobrog glasa već i emocije i energije koju zarazno prenosi na slušaoce. A Davor Jovanović je i više od toga – momak koji je imao petlje i volje da ostvari svoje dečačke snove

On je čovek koji „živi“ muziku. Mnogi ne znaju da je pre par godina na Visokoj elektrotehničkoj školi diplomirao audio i video tehnologije, muzičku produkciju.
– Time se sada i bavim, imam svoju produkciju. Ipak, pevanje smatram životnim pozivom. Rad u produkciji mi je zanimljiv, iskreno uživam u tome, a i školovao sam se za taj posao. Trudim se da pomognem ljudima koji baš i nemaju novca, posebno mladima, da im pomognem u tim prvim koracima. Znam koliko je pomoć u početku važna. Mogu da im je pružim jer u studiju imam zaista dobre uslove za rad i izuzetne saradnike.

Davor pamti koliko je to njemu značilo kada je pokušavao da stekne neophodnu popularnost da bi se publika upoznala s njegovim radom. Pored želje da uspe, učinio je ono što se mnogi ne bi usudili, i dobio dragocenu pomoć, savet čoveka koji je postigao najviše.
– Bio sam u publici na snimanju emisije Ivana Ivanovića u kojoj su gosti bili Sting i Zdravko Čolić. U jednoj od pauza, odlučio sam da priđem Čoli i pitam ga za savet kako da se jedan mladi neafirmisani pevač kao ja probije, a da ne mora da ulaže previše u marketing. I on mi je rekao: Znaš šta, ima jedan novi šou, sada se sprema, daj ovom momku kontakt telefon da te više uputi u to. Zaista sam mu zahvalan na tome. Znaš, čovek nije znao ni ko sam ni šta sam, dao mi je krajnje otvoreno i iskreno savet kako da najbezbolnije dođem do uspeha i cilja. Tako sam se po Čolinom savetu javio na audiciju, i eto, pobedio.

S obzirom da se ne bavi komercijalnom muzikom, pitamo da li je dobio šta je očekivao. Može li da živi od pevanja?
– Može, zadovoljan sam, puno radim ali to mi je i bio cilj. Namera mi je bila da dobijem što veću pažnju publike, da se predstavim na što bolji način, da vide šta sve mogu da pevam. To sam i uspeo da postignem. A što se zarade tiče, ona je u drugom planu, primarno je moje zadovoljstvo. Verujem, a i potvrdilo se, da ako radiš nešto sa toliko ljubavi, uvek dolazi i nagrada. Siguran sam da neko gore vidi koliko se trudiš i nagradi te. Tako da je novac posledica mog rada, ali nije bio početni motiv.