Davor Jovanović MUZIKA NIJE BIZNIS VEĆ SPLET ČISTIH OSEĆANJA

Davor Jovanović
MUZIKA NIJE BIZNIS VEĆ SPLET ČISTIH OSEĆANJA

Publika ga je upoznala, i zavolela, pre šest godina kada je pobedio na takmičenju „Prvi glas Srbije“. Ne samo zbog dobrog glasa već i emocije i energije koju zarazno prenosi na slušaoce. A Davor Jovanović je i više od toga – momak koji je imao petlje i volje da ostvari svoje dečačke snove

On je čovek koji „živi“ muziku. Mnogi ne znaju da je pre par godina na Visokoj elektrotehničkoj školi diplomirao audio i video tehnologije, muzičku produkciju.
– Time se sada i bavim, imam svoju produkciju. Ipak, pevanje smatram životnim pozivom. Rad u produkciji mi je zanimljiv, iskreno uživam u tome, a i školovao sam se za taj posao. Trudim se da pomognem ljudima koji baš i nemaju novca, posebno mladima, da im pomognem u tim prvim koracima. Znam koliko je pomoć u početku važna. Mogu da im je pružim jer u studiju imam zaista dobre uslove za rad i izuzetne saradnike.

Davor pamti koliko je to njemu značilo kada je pokušavao da stekne neophodnu popularnost da bi se publika upoznala s njegovim radom. Pored želje da uspe, učinio je ono što se mnogi ne bi usudili, i dobio dragocenu pomoć, savet čoveka koji je postigao najviše.
– Bio sam u publici na snimanju emisije Ivana Ivanovića u kojoj su gosti bili Sting i Zdravko Čolić. U jednoj od pauza, odlučio sam da priđem Čoli i pitam ga za savet kako da se jedan mladi neafirmisani pevač kao ja probije, a da ne mora da ulaže previše u marketing. I on mi je rekao: Znaš šta, ima jedan novi šou, sada se sprema, daj ovom momku kontakt telefon da te više uputi u to. Zaista sam mu zahvalan na tome. Znaš, čovek nije znao ni ko sam ni šta sam, dao mi je krajnje otvoreno i iskreno savet kako da najbezbolnije dođem do uspeha i cilja. Tako sam se po Čolinom savetu javio na audiciju, i eto, pobedio.

S obzirom da se ne bavi komercijalnom muzikom, pitamo da li je dobio šta je očekivao. Može li da živi od pevanja?
– Može, zadovoljan sam, puno radim ali to mi je i bio cilj. Namera mi je bila da dobijem što veću pažnju publike, da se predstavim na što bolji način, da vide šta sve mogu da pevam. To sam i uspeo da postignem. A što se zarade tiče, ona je u drugom planu, primarno je moje zadovoljstvo. Verujem, a i potvrdilo se, da ako radiš nešto sa toliko ljubavi, uvek dolazi i nagrada. Siguran sam da neko gore vidi koliko se trudiš i nagradi te. Tako da je novac posledica mog rada, ali nije bio početni motiv.

Antistres misao