Naslovna / Dobre priče / Predrag Peđa Filipović
Bez harmonije u sebi, ne možemo slobodno leteti
Predrag Peđa Filipović Bez harmonije u sebi, ne možemo slobodno leteti

Predrag Peđa Filipović
Bez harmonije u sebi, ne možemo slobodno leteti

Znate šta znači kad se kaže da je neko postao “institucija”? E, baš to je uspeo Predrag Peđa Filipović, koji je nedavno proslavio važan jubilej, trideset godina rada njegove Škole masaže “Professional”. Ali, Peđa nije samo maser, on je izuzetan maser, čovek emocija i dodira, čovek novog vremena i novih vizija. Svoj svet je satkao onako kako bi mnogi od nas želeli, od ljubavi, trenutaka, poezije i bezbroj talenata koji u njemu obitavaju. Njegova priča je inspiracija za sve one koji su zaglavljeni u svojim životima, a želeli bi da rašire krila.

– Naša priroda je lepa, ljudska, i uglavnom kampanjska. I baš zato što očekujemo instant, brza rešenja, toliko ona i imaju trajne efektne. Baš instant. Bavljenje sobom, svojim životom, trasiranjem svog životnog puta, poliranjem zvezda svog mikrouniverzuma je posao koji zahteva posvećenje i iskrenu predatost. I baš kao što dragi Mika Antić u “Besmrtnoj pesmi” poručuje: I živi sasvim živi – jedan od važnih principa je let do svojih visina. Bez bojazni da ćemo raširivši krila bilo koga ugroziti, bez straha od osvajanja nepoznatog, svesni toga da u svom letu možemo doleteti do svakoga koga želimo i da nemamo ograničenja u prostoru. 

Svi smo mi kao jedinstveni instrumenti koji daruju autentičnu muziku svetu. Desi se ponekad da treba naštimovati malo našu lepotu, očistiti je, izglancati, kako bi odašiljala najlepše zvuke i vibracije. Ukoliko smo u sebi usemenili strah, bes, ljutnju, nesigurnost, tugu, patnju, zavist, tonovi neće biti čisti. Na žalost, smetaće nam i kristalnost i perfekcija izglancanog, oko nas koje čujemo i primećujemo od drugih. Kada osvestim kočnicu, problem, nazovem je pravim imenom, već sam na sjajnom putu da je mogu rešiti ukoliko želim. Ako gajimo u sebi toksina i minera, ni jedna zdrava hrana, suplementi, vežbe, meditacija, afirmacija, neće nam baš trajno pomoći! Zamislite da u musav tanjir u kome smo prethodno jeli jaku tarator salatu, sa masnim začinjenim mesom i ostavili dobrano ostatke hrane, bez pranja poslužimo čaroban komad Moskva šnita!? To je prava komparacija sa metodama za opuštanje sa nesređenim unutrašnjim fiokama od nerada i nepotrebnog otpada.

sl 1