Tehnike samopomoći Pet minuta vizualizacije pred san

Tehnike samopomoći
Pet minuta vizualizacije pred san

Vizualizacija, najčešće svesni izbor stvaranja određenog doživljaja, može nekada da bude i nesvesna. Jer svaka predstava koja se odigrava u našem umu, čak i dok slušamo priče drugih ljudi, u glavi bude vizualizovana. Ako neko govori da on ne može da vizualizuje ili da zamisli, to nije naprosto tačno.

Ako bih vam pričala o mojoj mački, crnom malom Žiletu, mršavom i veoma živahnom, koji voli da uskače u kuću kroz prozor i da svaki put moram da ustanem ili prekinem posao koji radim da bih ga pustila napolje, to jest otvorila mu vrata da izađe jer mjauče i zove sve dok to ne uradim… šta bi se dešavalo?

Dok ovo čitate, upravo hteli to ili ne, u vašoj glavi se odvija VIZUALIZACIJA baš onoga što ste pročitali. U vašoj glavi, mačak može izgledati možda drugačije, ali priča koju vidite je srž ovoga što sam napisala. Ne možete da ne stvorite neku viziju ili predstavu toga. Poenta je da to može biti svesno koncentrisana ili nekontrolisana prenesena vizija.

Znači, naš um radi viziju svakako, samo je pitanje šta se dešava sa tim vizijama.

Vizualizacija 1

Vizualizacija je prirodni radni modul našeg uma. To je svakako kreativni um. On kreira svoje vizije na osnovu sklopa ličnosti, informacija i iskustva, tako da to može da uklopi u neki smisao.

Kažu da naša podsvest radi na bazi mentalnih slika.

Ja bih zaista rekla da je naš um veoma slikovit. Zato su te vizualizacije prirodne. Za decu kažemo da maštaju. Zamišljaju. To isto rade i odrasli. Već vidim novu mašinu za sudove, iako još nije tu. Već pravim planove da odem na letovanje… iako je zima. Eto, može biti ne baš namenski – legneš i vizualizujes, već usputno.

Vizualizacija može puno da vam pomogne da otkrijete nove mogućnosti.

 Vizualizacija PET MINUTA PRE SNA može da bude najdelotvornija jer ima produženo dejstvo na vašu podsvest. To bi bilo kao da ste joj zadali zadatak da nešto reši dok vi spavate. Obično pred san i razmišljamo o nekom problemu u pokušaju da nađemo rešenje, ali isto tako možemo podsvesti dati rešenje da nam se nešto i ostvari. Ostvarenost u vizualizaciji probudiće divan osećaj.