Naslovna / Dobre priče / Predrag Peđa Filipović
Bez harmonije u sebi, ne možemo slobodno leteti
Predrag Peđa Filipović Bez harmonije u sebi, ne možemo slobodno leteti

Predrag Peđa Filipović
Bez harmonije u sebi, ne možemo slobodno leteti

l treba se potruditi, posvetiti i sa pravim ključem otvarati vrata i u prostore u koje ulazimo unositi puno poštovanja, svetlost i mir… A onda nam uz komunikaciju kao začin “zamiriše” i muzika, i aromaterapija, i vežbe disanja, i razgibavanje, i šetnja itd… Ima raznih tehnika koje mogu da se nauče, ali se umetnost komunikacije gradi, oplemenjuje, iskreno živi… i to samo onda kada naučimo mudrost komunikacije prvo sa svojim bićem, najtananijim ja, sa puno ljubavi. Tek tada možemo komunicirati i sa svetom oko nas i stres bilo kog tipa svesti na najmanju meru, sa najmanjim posledicama za sutra! Zato postulat “spoznaj samoga sebe” nije puka fraza i parola, već slojevito, odgovorno, lepo, neizvesno, čarobno putovanje po svim “vremenskim uslovima i neuslovima”.

sl 4

Trideset godina Škole masaže, Wellness ambasador Srbije i Crne Gore… Kako bi ti dalje nastavio? 

-Priznanja za životna dela su mi već uručena i umila su me najlepšom pažnjom, podrškom, poštovanjem ali i odgovornošću da i dalje posvećeno radim na sebi i na nadogradnji znanja i negovanju talenata. Neka se nastavi sa ovoliko razmenjivanja, ljubavi i poverenja, otkrivanjem neotkrivenog, i odgovorima na pitanja do kojih tragam a vezana su za harmoniju um-duša-telo, iznad svega zaogrnuta zlatnim ogrtačem altruizma.

sl 5

Otkrij nam svoj san? Kako zamišljaš sebe za 10 godina – na plaži, u Wellness centru…? 

-Bilo je mnogo prilika da odem daleko, radim i živim. I na obali mora i na talasima planinskih venaca. I sa kućicama i raznim filmskim obećanjima. Oduvek sam znao i istinski verovao da je moje mesto u  Srbiji, da moje gnezdo gradim u Beogradu i da moja misija iz njega živi i leti. Nemam nedoumicu da ću i narednih deset godina živeti i raditi u mom, našem lepom gradu. Ali isto tako i da ću putovati, leteti, prenositi, ali i sticati znanja sa kojima ću se vraćati. Moj san živim i delam! Sebe i u narednih deset godina vidim sa mojom decom u Školi masaže “Professional”!

Zabeležila: Jasmina Stefanović
Foto: privatna arhiva