Naslovna / Dobre priče / Tatjana Karajanov
SVEMIR PEVA KROZ MENE
Tatjana Karajanov SVEMIR PEVA KROZ MENE

Tatjana Karajanov
SVEMIR PEVA KROZ MENE

Homeopatija i muzika su dve oblasti koje su našoj sagovornici pružile osećaj da je na pravom mestu, da je pronašla ono za čime svi u životu tragamo… svoj smisao

Iako su njeni prvi izbori bile ekonomija i sociologija, one joj nisu pružile nikakve odgovore koji su joj u tom trenutku bili potrebni, posebno o tome kako je moguće da je čitava planeta i svemir u toliko jakoj povezanosti da u prirodi sve savršeno funkcioniše. Bilo joj je neverovatno da društveni sistemi ne mogu da oponašaju prirodu i da koriste prirodne zakone za održanje ravnoteže.
– Nisam imala nikoga sa kim bih to podelila a da me ne gleda čudno. Moji roditelji nisu bili religiozni pa sam krišom odlazila u crkvu i jednom prilikom čula sveštenika kako priča o ljudskom telu kao čudu prirode. Kako ni jedan ljudski um ne može da isprati savršenstvo po kome je osmišljen ljudski i svaki živi organizam. To je ostavilo toliko dubok utisak na mene da sam od tada nastavila da gledam ljude kao savršenstva koja hodaju, počinje svoju priču homeopata Tatjana Karajanov.

Homeopatija kao stari prijatelj. Kada se susrela sa homeopatijom, po rečima naše sagovornice, „malo je reći da je bila u stanju ekstatične sreće“.
– To je osećaj kao kada biste sreli nekog starog prijatelja koga ste toliko voleli i sa kojim ste jedino mogli da se razumete, a niste ga videli godinama i osećali ste se veoma usamljeno zbog toga. Svaku lekciju iz homeopatije sam učila kao da sam to sve oduvek znala, pa se sa zadovoljstvom prisećam i nadopunjujem onu prazninu u duši koja je do tada postojala. Posle četiri godine studija osećala sam se kao na početku života i hrabro sam krenula da živim po ovim holističkim prirodnim zakonima, poštujući sve znakove pored puta. Kada jednom spoznate suštinu holističkog postojanja svega u svemiru, da je sve tu kako bi podržalo celinu, više ništa što vam se događa u životu ne može biti isto. Nekako sve, ali zaista sve, dobije svoj smisao, kaže Tatjana koja je homeopatske studije završila  u Londonskom internacionalnom koledžu u Beogradu i Belgijskom centru za klasičnu homeopatiju u Novom Sadu, a danas svoja znanja prenosi drugim ljudima.

homeopatija

Kada jednom spoznate suštinu holističkog postojanja svega u svemiru, više ništa što vam se događa u životu ne može biti isto

Lepe emocije su isceljujuće. Nakon 10 godina bavljenja homeopatijom i preko 4000 pacijenata, naša sagovornica naglašava da je njeno poštovanje prema tom znanju sve veće i veće, da je presrećna kada može još nešto novo da nauči.
– Proučavajući razne metode u tom procesu, došla sam i do muzikoterapije. Naravno, tu sam se potpuno pronašla jer mi se od malena dešavalo da čujem muziku u svemu, u vetru, u kiši i grmljavini, u pesmi zrikavaca… Kao dete sam često uveče gledala u zvezde, dok su se ostala deca igrala na ulici, ja sam se pitala kako to naša planeta leti u svemiru i tada bih čula muziku.
Istražujući različite frekvencije i zvukove i njihove uticaje na ljudsko biće, naša sagovornica je saznala da je danas nauci poznato da kada doživljavamo lepe emocije, organizam razvije više od 300 biohemijskih procesa koji imaju isceljujući efekat na naše telo. A muzika se pokazala kao jedan od najdelotvornijih okidača ovih samoisceljujućih procesa u našem organizmu.