Pedja_Filipovic

Peđa Filipović
ČOVEK SA TOPLOM DUŠOM

Na nedavno održanom Wellness&spa festivalu u Novom Sadu proglašen je prvim Wellness ambasadorom Srbije, prvim u istoriji naše zemlje. Iako je pred njim još puno rada i učenja, kaže da je ovu titulu doživeo kao nagradu za životno delo

Početak putešestvija kroz čaroban svet wellnessa započeo je, po rečima našeg sagovornika, velikom ljubavlju prema čoveku, sa osnovnom postavkom filozofije života – spoznaj samoga sebe, i kontinuirano radi na sebi. Gledajući oko sebe svakodnevnu borbu sa stresom, zapisima i posledicama koje on ostavlja na zdravlje, okruženje i komunikaciju, a duboko verujući da je masaža “kraljica” preventive i da joj  je glavni zadatak da sačuva i neguje zdravlje, najpre je krenuo da “brusi” sebe, kako bi mogao da pomogne drugim ljudima.
– Cilj rada bio je objediniti dodir, kao najtananiji vid komunikacije čoveka sa ostalim elementima prirode. Utkati u umetnost putovanja do središta duše (što je masaža u svojoj suštini) muziku, vibraciju tibetanskih posuda, aromatična ulja, ukuse, boje… Ne zaboraviti da smo energetska bića u kojima sve vibrira energetskim potencijalom. I ono što je najvažnije – svakom čoveku prići kao jedinstvenoj lepoti i nedeljivoj celini, i prema njegovoj potrebi iskreirati wellness tretman.

Pedja_Filipovic02
Svečani govor povodom dodele titule prvog Wellness ambasadora Srbije

Učenje se nastavlja. Peđina interesovanja su, naravno, zahtevala stalno i kontinuirano šarenoliko učenje. Nakon Više medicinske škole – odseka fizioterapeuta i studiranja na Defektološkom fakultetu, “uplovio” je u učenje joge, reikija, posebnih tehnika masaže u vodi, upisao postdiplomske studije Telesne psihoterapije i još mnogo toga, stalno nadograđujući svoje znanje. Uskoro se sprema da putuje u Zagreb kako bi učio od velikog stručnjaka iz oblasti orijentalne dijagnostike i siacua, i veoma se raduje novim znanjima. A šta našem sagovorniku od svega toga najviše prija?
– Svakako da mi posebno prija rad u školi masaže sa divnim ljudima koji su mi ukazali poverenje izabravši me da im budem učitelj i sa kojima i sam otkrivam nove putokaze uz koje i ja učim. Podjednako uživam i kada radim edukacije i kada kreiram nove wellness koncepte. Izuzetno mi prija i kada radim masažu i kada govorim poeziju… Sve što radim mi prija, jer radim ono što istinski volim.

Pages: 1 2