Naslovna / Dobre priče / Dr Nenad Stanković
LEPOTA JE NEPREVAZIĐENA INSPIRACIJA
Dr Nenad Stanković LEPOTA JE NEPREVAZIĐENA INSPIRACIJA

Dr Nenad Stanković
LEPOTA JE NEPREVAZIĐENA INSPIRACIJA

Nije teško razumeti kada neko izabere posao koji će druge ljude usrećiti. U tome je, kaže naš sagovornik, bio vođen mišlju da su “raditi” i “voleti” srodne spodobnosti

S obzirom na životni tempo i zahteve modernog društva, estetska medicina je svojevrsna podrška osobama koje skladno žive svoje godine sa ciljem unapređenja i očuvanja prirodne lepote. Biti ono što jesi u savremenom svetu koji neprekidno od tebe nastoji da napravi nešto drugo jeste veliko umeće.
Upravo zbog toga kada se, po rečima dr Nenada Stankovića, vlasnika Centra Estera (www.estera.rs), odlučivao za ovu granu medicine, želeo je da sazna koliko nadogradnja u estetskom smislu utiče na postizanje balansa fizičkog i mentalnog zdravlja i zašto je važno negovati osećaj ličnog zadovoljstva i samopoštovanja.
– Višegodišnjim iskustvom došao sam do odgovora da je popularizacijom ideje kvaliteta života i antiejdža, podignuta svest o zdravlju, vitalnosti i svakodnevnoj nezi kao najvažnijim preduslovima za svež i mladolik izgled. Osmeh, zadovoljstvo i radost pacijenta kada se oslobodi svojih sitnih nesavršenosti koje su mu dugo smetale, dovoljni su da potvrde ispravnost moje odluke da svoj profesionalni put usmerim ka ulepšavanju i podmlađivanju. Svoj posao ne doživljavam kao obavezu, već kao priliku da radim ono što volim i u šta istinski verujem. Vođen mišlju čuvenog Sigmunda Frojda koji je jednom izjavio da su „raditi“ i „voleti“ srodne sposobnosti koje su znak pune zrelosti, svoj entuzijazam, snagu i upornost usmeravam ka ličnom dokazivanju tih vrednosti.

Lepe žene su svuda oko vas, kako ste vi izabrali svoju? Koliko i da li sopstvena žena može da pomogne ili inspiriše u poslu kao što je vaš?
– Moja supruga i ja smo se upoznali na početku studija. Pratio sam njeno odrastanje i iz nesigurne devojčice izrasla je u samosvesnu ženu koja je svoju zrelost dosegla sa ulogom majke. Moram priznati da je njena fizička lepota odraz unutrašnjeg sklada i celovitosti. Verujem da puka spoljašnja lepota, bezsadržajna i lišena duhovnih vrednosti, nikada ne može postati malo umetničko delo. Moja supruga je primer disciplinovane žene koja se strogo pridržava zdravih životnih navika, održava vitku figuru i rado koristi benefite estetske medicine. Ona poštuje principe antiejdža i svojim odgovornim stavom potvrđuje da poslovna žena, majka, supruga i domaćica, može da izgleda zdravo, negovano i vitalno.