Naslovna / Dobre priče / Dr Nenad Stanković
LEPOTA JE NEPREVAZIĐENA INSPIRACIJA
Dr Nenad Stanković LEPOTA JE NEPREVAZIĐENA INSPIRACIJA

Dr Nenad Stanković
LEPOTA JE NEPREVAZIĐENA INSPIRACIJA

Zašto ste izabrali da radite u Srbiji kada svi žele nekuda da odu? Šta vas je odbijalo, tj. nije privlačilo da ostanete negde u inostranstvu?
– Najbolje moguće mesto za uspeh je ovde i sada. Moj stav je da jake osobe stvaraju prilike i da je svaki trenutak šansa za dostignuća i osvajanje ciljeva. Kada znate da dajete najbolje od sebe i da vrednim radom stičete majstorstvo i veštinu, ostaje vam samo da hranite svoj entuzijazam koji je ništa drugo do vera u akciju. A to je ono što ili imate ili nemate, i potpuno je nevažno gde se nalazite.

estera03

Dr Stanković potvrđuje da je potpuno nevažno da li radite u Srbiji ili ne jer je najbolje mesto za uspeh ovde i sada

Ima li nekih lepih novina u estetskoj medicini koje ste doneli u Srbiju ili nešto što će se uskoro pojaviti?
– Na poslednjem Kongresu antiejdža u Monte Karlu na kome sam držao predavanje iz oblasti hemijskih pilinga i mezoterapije, bilo je reči o supstanci telomerazi TA 65. Ona ima sposobnost da preokrene proces starenja produžavanjem krajeva hromozoma, tj. telomera. Kako godine prolaze, prilikom svake deobe ćelija dolazi do skraćenja telomera, dok se primenom ovog suplementa iste produžavaju. Upotreba je prilično jednostavna i to oralnim putem, svakoga dana. Za sada je postupak dostupan izuzetno situiranim osobama koje to sebi mogu priuštiti, dok će njegova dostupnost u budućnosti omogućiti širu primenu.

Kako se vi opuštate? Antistres tehnike koje vama najviše prijaju kada zatvorite vrata ordinacije?
– Moj dan počinje u pet sati. Smatram da način na koji otpočnem dan određuje kako će on proteći. Zato ujutru volim da se posvetim sebi i odlazim na rekreaciju u obližnji park.To je moj način da obnovim energiju i oslobodim se stresa. Izuzetno mi prija da preslušavam afirmativne audio – zapise jer me to motiviše, jača moj karakter i podseća na stavove i način razmišljanja najuspešnijih ljudi na svetu. Tako negujem svoju inspiraciju s obzirom na to da je svakodnevni problemi i brojne obaveze neminovno guše. Moj dan traje veoma dugo, ali kada svoje obaveze privedem kraju, večeri volim da provodim u krugu svoje porodice i igri sa svojim petogodišnjim sinom. Čitanje priče za laku noć je najbolja antistres tehnika koja me opušta i čini da se osetim zadovoljno i ispunjeno.

Svako ima svoj san kojem teži. Možete li da nam otkrijete svoj – i na poslovnom, i na privatnom planu?
– Kada je reč o poslu, voleo bih da budem deo velike klinike koja bi se bavila estetikom u opštem smislu – hirurgijom, stomatologijom i antiejdžom. Potpuno sam otvoren za nove ideje i promene jer smatram da mogu napredovati samo ako ispitujem i preispitujem svoja mišljenja, stavove i ideje. Blagosloven sam što radim posao koji volim i imam porodicu koja me čini srećnim čovekom.

Zabeležila: Jasmina Stefanović