Naslovna / Dobre priče / Dr Nenad Stanković
LEPOTA JE NEPREVAZIĐENA INSPIRACIJA
Dr Nenad Stanković LEPOTA JE NEPREVAZIĐENA INSPIRACIJA

Dr Nenad Stanković
LEPOTA JE NEPREVAZIĐENA INSPIRACIJA

Kakve su bile vaše vizije na početku bavljenja estetskom medicinom i da li su se u međuvremenu promenile?
– Čitajući popularnu literaturu za samorazvoj i motivaciju, došao sam do mnogih saznanja koja su mi puno pomogla u širenju sopstvenih vidika. Kao što bi rekao Brajan Trejsi, jedan od najpoznatijih profesionalnih predavača na temu uspeha, strategija i liderstva – morate odlučiti šta je vaša glavna svrha u životu. Bez nje kao unutrašnjeg kompasa koji nas vodi ne možemo ostvariti ličnu i profesionalnu satisfakciju. Mene je vodila želja za neprekidnim učenjem, usavršavanjem i stalnim napredovanjem. Želeo sam da pokrenem samostalan posao jer mi je sloboda oduvek bila ultimativna vrednost. U ovom trenutku, voleo bih da proširim svoju osnovnu delatnost i radujem se tome jer sam uveren da ako se čovek samouvereno uputi tamo gde ga vode snovi i nastoji da živi život kakav je zamislio, zasigurno će postići izuzetne rezultate.

estera02

Supruga kao inspiracija još iz studentskih dana (Ivana i Nenad)

Koja je vaša najveća inspiracija u poslu kojim se bavite sa aspekta struke?
– Lice predstavlja moje primarno interesovanje u estetskoj medicini i ono me uvek iznova inspiriše. Kako je i mojim pacijentima ono najvažnije, trudim se da budem u toku sa svetskim aktuelnostima kada je reč o tretmanima lica. Estetske procedure koje se primenjuju u svetu, veoma uspešno se praktikuju i kod nas.

Kakav je bio vaš put od završetka fakulteta do sopstvene ordinacije?
– Moj put do vlastite ordinacije je bio težak, ali me je mnogo čemu naučio. Bez padova nema ni rasta, tako da sam sa svakom pogrešnom odlukom koju sam donosio, saznavao puno o drugim ljudima, a najviše o sebi. Osećao sam strah da se osamostalim i to me je sputavalo da napravim prvi korak ka preduzetništvu. Onda sam prelomio i hrabro krenuo ka strahu – prestao sam da razmišljam o mogućem riziku svakog postupka. Čvrsto sam odlučio da iskoristim svoju sposobnost da istupim i strpljivo gradim karijeru praktičara estetske medicine i internacionalnog predavača, edukatora i mentora medicinskog kadra u primeni procedura.