Matej Plavček

Matej Plavček
Neka nova pametna i izuzetna mladost u regionu

On ima tek 24 godine, ali je već sedam u svetu muzike, i kao pevač i kao autor pesama. Njegov izbor je pop muzika. To je i njegov život. Ali, on sanja i o tome da radi sa decom. Zato je student Učiteljskog fakulteta u Rijeci.

Ali, ono što pri susretu s njim brzo primetite je da je Matej Plavček neobično vedra, pozitivna, izuzetno kulturna i dobro vaspitana osoba. Svoju karijeru ne gradi munjevito, već polako. On nije momak za skandale i guranje, pa mnogi ni ne znaju da je krajem prošle godine objavio svoj album prvenac „Moj svijet“. Izdavač je „Friš rekords“. Kako sve radi po nekom svom planu, tako nam periodično daruje po spot za numere koje osvajaju, posebno one željne toplih emocija i nežnih ljubavi.

Matej 1

Slušamo njegov poslednji u nizu, spot za pesmu „Živim da te volim“ i uživamo u prizorima snimljenim u Mošćeničkoj Dragi pored Opatije, a Matej nam skreće pažnju na, kako kaže, njegovu najlepšu pesmu do sada, „Mogli smo“. Pričamo o njegovom ne baš tipičnom životnom putu i stavovima.

Pitam Mateja kako to da je dečak iz Pakraca, iz zapadne Slavonije, otišao na more, u Rijeku da studira?

„Većinu stvari u životu planiram, tako da sam pre upisa na fakultet pregledao plan programa studija na svim učiteljskim fakultetima, a najviše mi se svideo onaj koji ima Učiteljski fakultet u Rijeci. I tako sada uživam u lepotama Rijeke i Jadrana.“

Pages: 1 2