Naslovna / Antistres vodič TV / Marko Spalević
Muzika ne priznaje granice
Marko Spalević Muzika ne priznaje granice

Marko Spalević
Muzika ne priznaje granice

I ovogodišnji, 11-ti CMC muzički festival u Vodicama sadržao je i jednu panel diskusiju. Ovogodišnja važna tema bila je „Domaća muzika juče, danas, sutra“ („Domaća glazba jučer, danas, sutra“, prim.aut.), s tim što se nije razgovaralo o muzici u jednoj od nekadašnjih republika a danas država, već o svoj „domaćoj muzici“ koja potiče sa prostora bivše zajednice.

U ime Srbije na panelu je učestvovao mladi Marko Spalević, PR menadžer NAXI radija, koji je od tinejdžerskih godina u medijima, prisutan posebno kada je u pitanju radio, vrlo iskusan, primetno marljiv i sposoban.

Podsetimo, NAXI je među prvima, još pre skoro 2 i po decenije, pojam domaće muzike definisao kao muziku na svim jezicima danas regiona a nekada zajedničke zemlje, koji su nam svima razumljivi. Od jedne gradske radio stanice prerastao je u moderan sistem koji s jedne strane prati sve dostupne pa i nove tehnologije, organizuje razne muzičke manifestacije, poput nedavde NAXI ZVEZDE.

O potrebi da muzika ne priznaje granice, jer smo pojedinačno mala tržišta a opet tako slična, posebno u ukusima i potrebama publike, modernizaciji radija, definisanju pojma slušane muzike, saradnji koju slušaoci i gledaoci podstiču svojim muzičkim ukusima, ćaskali smo s Markom Spalevićem.