Naslovna / Dobre priče / Davor Jovanović
MUZIKA NIJE BIZNIS VEĆ SPLET ČISTIH OSEĆANJA
Davor Jovanović MUZIKA NIJE BIZNIS VEĆ SPLET ČISTIH OSEĆANJA

Davor Jovanović
MUZIKA NIJE BIZNIS VEĆ SPLET ČISTIH OSEĆANJA

Bavljenje muzikom je jedan od najstresnijih poslova, ali Davor deluje kao mladić koji ga uopšte ne doživljava tako. Kako je to moguće?
– Prvo, nisam čovek koji se lako i zbog svega stresira. Drugo, ja sam krenuo da se bavim pevanjem sa 14 godina, iskreno i otvoreno, nesvestan da je sve ovo zapravo biznis. Rođen sam i rastao u muzičarskoj porodici, pa ipak nikada mi nisu pričali šta sve čini svet estrade. Zato što i sami nisu tako gledali na muziku, to je i njihov izbor isključivo iz ljubavi a nikako da bi napravili dobar posao. Time se i ja danas vodim. Nikada to neću postaviti na nivo industrije. Ja živim za to, da pevam, stvaram, učestvujem u svakom segmentu, pakujem i kablove kad treba. Muzika je moj život.

Iako je pobedio u šou programu u kojem je primarna bila druga vrsta muzike, Davor je oduvek govorio da voli i narodnjake, ali ne one koje mnogi smatraju šundom, već one stare, posebno kafanske. Zato je i odlučio da novim, sedmim singlom promeni muzički pravac i iznenadi publiku.
– Posle niza pop pesama, ova nova „Boginja“ je narodna. Ne komercijalna, jer ni ja nisam takav, već pesma koju sam sa kumom Nikolom uradio za svoju dušu. Verujem da će „Boginja“ ostati pesma za sva vremena, i posle mene, a daće Bog da zaživi i u kafanama. Ona je moj trenutak krajnje iskrenosti, a takve su i ostale na albumu koji ću objaviti na jesen.

Kako je rođen u Kladovu, a sada živi u Zemunu, koliko mu znači Dunav?
– Mnogo, uživanje u pogledu na reku i šetnje pored nje svakome preporučujem kao antistresnu tehniku. Uopšte, voda me opušta. Imam akvarijum s ribicama, i kažem svima, posmatranje tog sveta zaista opušta i energizuje.

Svestan da je lepota u putovanju a ne samo u stizanju na cilj, ne želi da projuri kroz čarobni svet muzike. Jer, najvažniji je onaj dobar osećaj u duši, koji pažljivo gradi tako da traje. Kao i Davorove pesme.

Tekst: Željka Zebić