Deca Zodijaka KLASIČNO VASPITANJE KOD NEKIH NE VREDI

Deca Zodijaka
KLASIČNO VASPITANJE KOD NEKIH NE VREDI

Roditeljstvo je izazov i umetnost, koja se ne sastoji u praćenju već isprobanih recepata odgajanja, već u pomnom posmatranju i upoznavanju deteta. Svako dete je individua za sebe, a zadatak roditelja je da mu pomogne da sve svoje potencijale iskoristi i razvije, kako bi bio istinski srećan i živeo najbolju verziju sebe

Podela na 12 znakova Zodijaka može vam pomoći da otkrijete talente, potrebe i interesovanja svojih mališana, na osnovu koje ćete moći da razvijete individualan pristup vaspitavanju.

01_ovanDete Ovan
U prirodi se zna ko je vođa čopora. U vašoj kući se mora znati ko je šef. Čim saznate da će se beba roditi u znaku Ovna, zapitajte se koliko je snažna vaša volja i da li ste u stanju da nametnete svoj uticaj snažnom mališanu u čijem telu nema nijedne slabe koščice, čija je energija dovoljno jaka da isprati neobuzdan, aktivan temperament. Njegova neposrednost vidljiva je još u najranijim danima. Ako ne želi mleko, baciće flašicu, ako mu se ne sviđa kašica, ispljunuće je. Kritikujete li ga, vrištaće. On ima jak nagon za samoodržanjem, a autoritet ne priznaje. Ako se u njegovoj blizini nalazi bilo šta što mu je zabranjeno, budite sigurni da će želeti upravo to. Sklonite noževe, oštre predmete, zaštite utičnice i pazite da ne povredi glavu i lice. Na klasične sisteme vaspitavanja, zaboravite. Najbolji efekat u motivisanju malog Ovna da bude bolji postići ćete ako ga izazovete i budite njegov urođen nagon za takmičenjem. Ako je u školi nestašan i odbija da uči, kritikovanjem ćete samo naići na otpor, ali ako mu mirno saopštite da zaostaje u učenju za drugom decom, ali da ste svesni da je to njegov maksimum i da se ne ljutite, vaš mališan će se silno postideti i neverovatnom brzinom naređati petice. Pri vaspitavanju svog mališana posebno obratite pažnju na lekcije iz lepog ponašanja, odgovornosti i istrajnosti. Usmeravajući ga ka sportu i fizičkim aktivnostima omogućićete kruženje njegove obilne energije i sprečiti ispoljavanje agresije. Vaše dete biće vođa među vršnjacima, motivišite ga da svojim primerom oplemeni okruženje.

02_bikDete Bik
O, kako je lepa i mirna ova beba! Njeno lice odiše ljupkošću i šarmom dok, udobno smeštena u svojoj kolevci, bezbrižno leži i blago se smeši. Dok je nežnim glasom molite da pusti svoju zvečkicu i dozvoli vam da je presvučete, malena ručica je steže sve više. Nakon neuslišenih molbi, počinjete da joj odvajate prstić po prstić od igračke, ni ne primećujući da njeno lice iznenada poprima modroplavu boju, a vašim stanom se prolama gromoglasan vrisak. Vaša beba Bik upravo vam je stavila do znanja da ne voli da remetite njen mir i na bilo šta je prisiljavate. Prijatne i blage naravi, deca rođena u znaku Bika ne uzbuđuju se lako, ali ako ih prisiljavate da čine stvari koje ne žele i lišavate ih imovine, pale se sve odbrambene lampice u njihovom organizmu i postaju izrazito ratoborni. Vaše dete Bik ima urođeno poštovanje prema materijalnim vrednostima, ceni i voli svoju imovinu, te nećete pogrešiti ako mu za prvi rođendan kupite kasicu. Ta kasica je njegova, kao i sve što se u njoj nalazi! Ni ne pomišljajte da od tog novca možete plaćati račune i da će vam dozvoliti da ga lišite ušteđevine. Možete ga pitati za pozajmicu i sve će biti u redu ako je vratite u dogovorenom roku. U protivnom, izgubićete ne samo njegovo poštovanje, već i poverenje. Po prirodi tvrdoglav i svojeglav, jednom stečeni stav će teško promeniti. Deca Bikovi su emocionalno stabilni, za svoj uzrast prilično zreli, odgovorni i istrajni. Neretko su izuzetno muzikalni i najbolje je da svog malog Bika još u najranijem detinjstvu upišete u muzičku školu. Okružite ga ljubavlju i razumevanjem i imaćete najposlušnije i najvrednije dete.

Antistres misao