MAKARSKA Letovanje za sve uzraste i svaki džep

MAKARSKA
Letovanje za sve uzraste i svaki džep

U desetak dana, jela sam skušu dva puta, jednom u Beogradu, zatim na brodu duž Makarske rivijere. Kao da nije ista vrsta ribe. Ova na Jadranu je melem za nepca i dušu.

Većina nas najviše voli da u najtoplijem delu godine odmor provodi na nekom od mora. Zbog situacije u celom svetu, ove godine destinacija na koju ćemo otići zavisi od mnogo više faktora nego ranije.

Istovremeno, ljudi iz našeg regiona sve više se raspituju o uslovima letovanja na Jadranu, u Hrvatskoj. Odakle nam, opet, sve više šalju prijateljske pozive da odmor provedemo na njihovom primorju.

Ekipa portala tako je, na poziv tamošnjih i ovdašnjih turističkih radnika koji sarađuju više od decenije, boravila na Makarskoj rivijeri. U duhu tema kojima se bavimo, pokušaćemo da vam dočaramo koliko je taj deo obale raj za sve nas ophrvane svakodnevnom žurbom, nervozom, lošim vestima, strahovima.

Makarska je oduvek bila omiljena za sve generacije. Bila i ostala. I to tako da niko nikome ne smeta, ima dovoljno odlično organizovanog prostora za sve.

Dečiji park i igralište je tik uz plažu, u hladu borova gde dečica tokom dana mogu odmoriti usnula u kolicima, na dušeku, ležaljci. Dovoljno dalje, a opet blizu, brojni kafići i klubovi  omiljeni su i dalje mladima za provod tokom vrelih noći.

Ko voli sport i rekreaciju, Makarska je raj za bicikliste, vožnju rolera, trčanje, duge šetnje, sve naravno pod krošnjama stabala sa čijih grana stiže predivan miris, onaj zbog kojeg, pored jedinstvenog mirisa mora, najviše i volimo taj deo Jadrana, i ne samo njega.

I sve ostale sportove, za koje postoje izgrađeni tereni (npr. tenis) i one u moru (jedrenje, ronjenje i sl.).

Plaže su nasute peskom i sitnim šljunkom, duge i dovoljno široke i ako tražite hlad i ako ga ne želite. Ipak, poznate su upravo po savršenom prirodnom hladu koji pravi obilje borova, i koji je spas posebno sredinom dana.

Antistres misao