MAKARSKA Letovanje za sve uzraste i svaki džep

MAKARSKA
Letovanje za sve uzraste i svaki džep

Priroda ovde nije bila, srećom, štedljiva. Dubina mora povećava se postepeno, te je kupanje veliko zadovoljstvo i za roditelje s malom decom, i za one koji se plaše vode ali i za iskusne plivače. Niti „upadate“ odjednom u vodu, niti u moru hodate dugo „kao Isus“.

Ako volite da vam je sve na dohvat ruke, Makarska je savršena za vas. Malo se kupate, malo ležite na suncu, napravite par koraka i uživate u vrlo modernim i izuzetno čistim kafeima uz plažu s jedne, i šetalište s druge strane. Čitate knjigu, gledate kako se sunčevi zraci prelamaju u plavetnilu mora, slušate muziku, nešto pojedete, a zapravo – uživate i opuštate se.

Za starije, koji vole miran odmor, postoje delovi plaže bez kafea, kao i smeštaj udaljen od zabavnih sadržaja i vreve u kojoj uživaju mlađi.

A kad smo kod smeštaja, ima ga za svaki džep. Od onog u hotelima sa svim pratećim sadržajima, po cenama istim kao na drugim destinacijama, pa u odnosu na ponudu i jeftinijim za desetak procenata. Ovaj deo obale, ipak, poznatiji je po kvalitetnim apartmanima i privatnom smeštaju.

Kako smo saznali od ljudi koji vode grad Makarsku, iako sezona traje od aprila do oktobra, najveće interesovanje je naravno u julu i avgustu, i tada cene diktira potražnja, a ponuda je slaba, ako tek tada odlučite da tamo letujete. Ali, ako rezervišete blagovremeno (turističke agencije u Srbiji imaju u ponudi i grad Makarsku i ostala letovališta na Makarskoj rivijeri, sa i bez organizovanog prevoza), cene su više nego povoljne.

Zavisno od lokacije i toga da li je reč o sobi, apartmanu ili studiju, cena noćenja kreće se od 10-15 evra, do 20-25 u jeku sezone. S tim što, ponavljamo, ako tamo otputujete a da niste ništa rezervisali, u špicu sezone noć možete platiti i znatno više. A rezervisati nije problem.

Antistres misao