Naslovna / Kolumne / Gordana Maksimović / Miris pozitivnog duha
Kako kreirati svoj uspeh?
Miris pozitivnog duha Kako kreirati svoj uspeh?

Miris pozitivnog duha
Kako kreirati svoj uspeh?

Šta uraditi?

Menjajte priču, recite da su vas svi vaši neuspesi zapravo naučili mnogo čemu –  naučili su vas kako dalje ne treba i kako dalje mora. Da su vam to bile dobre lekcije iz kojih pametni uče i da ste zahvalni na tome. Zatim svesno se prisećajte svojih prošlih uspeha, ponovo ih proživite, neka vas prožme taj divan osećaj.To će vam pomoći da obnovite veru, koju ste možda na trenutak izgubili.

Kako kreirati svoj uspeh 4

Da biste bili uspešni, morate znati šta želite, da svoju želju pretvorite u cilj, da pravite korake sa verom, malo po malo – malo levo, malo desno, nikako unazad, da budete hrabri, da na tom putu istrajete, da motivišete sebe svojim prošlim uspesima, da svoje neuspehe prihvatite kao lekcije, da radite na sebi, da prepoznate gde ste tanki, da priznate sebi i da se dodatno na tom polju edukujete, ulažite u sebe i svoje znanje, jer to je vaše najveće BOGATSTVO, koje vam niko ne može oduzeti i gde god da pođete – vi ga nosite sa sobom. Zato – na tome ne štedite.

Na  putu ka uspehu, ne zaboravite da poštujete kako sebe tako i druge, jer svako radi kako najbolje zna i ume, pa i vi, zar ne?

Verujte u sebe i u svoj uspeh, budite vredni i istrajni, ostanite gluvi na tuđe strahove, a svoj strah odgurnite od sebe i zagrlite čvrsto svoj san.  Snovi se ostvaruju samo onima koji su  ima hrabrosti da krenu svom snu u susret. Ne zaboravite da je i upornost jedna od važnih karika uspeha, i da uspeh pripada  upornim i vrednim ljudima.

Eto tajne kako kreirati svoj uspeh…

Na svemu se radi, pa i na uspehu. Uspeh nije privilegija samo nekih ljudi, uspeh pripada svakom ko je spreman da ga kreira.

Foto: privatna arhiva, Flickr, Pixabay