Naslovna / Kolumne / Gordana Maksimović / Miris pozitivnog duha
Kako kreirati svoj uspeh?
Miris pozitivnog duha Kako kreirati svoj uspeh?

Miris pozitivnog duha
Kako kreirati svoj uspeh?

Na tom putu ka zacrtanom cilju, morate imati obzira i prema ljudima, bez obzira kakvi su oni, jer svi imaju potpuno pravo da žive kako vole i kako žele. Ne kritikujte, ne osuđujte, ne optužujte, ne mrzite druge… poštujte ih, jer oni rade i žive onako kako najbolje znaju i umeju. Poštujući njih, vi pre svega poštujete i sebe, jer se oslobađate misli koje baš i nisu dobre. Zašto usmeravati pažnju na druge ako vas nisu zvali? Bolje je energiju usmeriti ka sebi i svojim primerom učiniti da se svet menja na bolje, jer uvek krećemo od sebe.

Dok putujete ka svom cilju, imaćete problem sa samopouzdanjem, jer radite nešto što je novo, nemate to iskustvo u svojoj podsvesti, to vas plaši – i to je sasvim u redu.

To je vaša normalna reakcija.

Kako kreirati svoj uspeh 3

Zato često imam običaj da kažem da je važno slaviti svaki, pa i najmanji uspeh. Pričajte o njimu, preživljavajte taj dobar osećaj, uživajte u svojim uspesima, prošlim, sadašnjim i budućim, budite u sebi taj dobar osećaj koji vas zadržava na dobrim vibracijama, a odatle vi privlačite sve što želite – i to je ZAKON.

A šta vi obično radite? Sve suprotno! Umesto da na ovaj način jačate svoje samopouzdanje, koje vam je neophodno na tom vašem putovanju, vi ste u stanju danima da se prisećate nekih neuspeha, da o njima pričate, da sebe osuđujete, da se kajete i sve to preživljavate kao i prvi put. Šta time dobijate? Dobijate nisku vibraciju, nisko samopuzdanje i još razloga za istu priču, jer sa tog mesta gde se nalazite, teško da možete dalje.