Naslovna / Kolumne / Ivana Đorđević / Kolumna
A šta sad ljubav ima s tim?
Kolumna A šta sad ljubav ima s tim?

Kolumna
A šta sad ljubav ima s tim?

Da se žena zaljubi posle nekog kratkog vremena u muškarca sa kojim oseti jaku strast i veliku nežnost, to smo znali, ali da se muškarac zaljubi posle dužeg vremena a hteo je samo šemu, e to smo se uverili nedavno…

Moja draga koja je u srećnom braku već duže vremena, ugledna dama i što šta još, nije odolela udvaranju jednog isto tako jako uspešnog muškarca i dokazanog švalera. Traje to godinama i ja je tek tako ponekad priupitam kako nam je ljubav, pošto ga ona tako zove, kaže skraćeno od Nj.K.V. Ljubavnik.

Posle tri godine – ona mi izjavi – zaljubio se. Pitam u koga se zaljubio sad, pobogu?!
Ma bre u mene! Reče i uzdahnu. Ali nekako onako teško ko da ne zna šta će s tim.
Počnem grohotom da se smejem, a ona će na to:
– Ništa se ne smej, pitala bih te ja da se tebi tako nešto desi.
– Pa kako mu se to desilo, zar on nije bio u fazonu – da ste vi samo čist seks?
– Pa jeste bio, više nije. Kaže po ceo dan misli na mene, ma nema dana da me se ne seti, čak mi se poverio da me i sanjao jednu noć.
– ON!? To rekao?! Jel mi o istom čoveku pričamo?
– Onda me stalno pita gde idem, gde sam bila, kad se vidimo, gde sam narednih dana, kakvi su mi planovi…
– Znači kontrola u vozilu… Pa vidi, nije njemu lako.
– Ma molim te, sve mi ga žao, evo suza će mi kanuti. Jel rekao samo seks, jesam pristala na samo seks iako NIKAD realno nije bio samo seks, ali smo se pravili da jeste, da bi nam oboma bilo lakše. I šta sad hoće? Jesam išla da se konsultujem sa svima – od astrologa, psihologa do lajf koučeva i svi su rekli – otpusti… I ja sad kad sam ga otpustila, on došao da radi za mene! Ma hajde bre.
Da nije ovoliko smešno kada ga ona ispriča, ja mislim da bih odavno počela da žalim sirotog čoveka kome se ljubav KONAČNO DESILA. Na način na koji je on u stanju da doživi, ali ljubav.

– Daaaaa, vrhunac je kada me pitao da li me neko muva, eto nikada mu nisam pričala da li me neko muva! Ej, njemu, koga žene muvaju na moje oči. Još mi na sve to kaže, kako eto on sem mene nema potrebu da ima ijednu ženu više. Vidi kaže druge žene, ali čisto ovako informativno!
– Vidi, Ljubav nam je ozbiljna. Vrlo. A ti kako hoćeš. Spucalo ga. Ali trpi. Zamisli šta je sve ostalo neizgovoreno kada je ovoliko uspeo da izgovori.
– Ma bre neka izgovara svojoj ženi, boli me uvo.
– Nisi mu valjda tako rekla?!
– Nisam naravno, to kažem tebi. Kad sam ja gorela, pisala, slala poruke, bila dostupna u nedostupno vreme, on se šepurio ko paun. Eto mu bre sad sve nazad.
– A pa tebi je drago, što ne kažeš! – smejem se jer vidim u kom pravcu ide njena emocija – Nego kako si postigla da on dođe na taj level da te sanja? Ne sećam se da si mi pominjala nikakve novine, sem da se jedno vreme niste viđali.
– Ma šta sam postigla? Samo mu se nisam javljala. I što je najgore ne što nisam htela, nego što me sastavio posao i nisam znala kud udaram.
– Znači tu je caka. Da li je realno da je nejavljanje ključna stvar za ljubav aman zaman! Kad ti je tačno izjavio ljubav?
– Kad me poljubio posle x vremena kad smo se videli. Ja se nisam ni nadala iskreno da ćemo se ikad više videti, i kad se on konačno javio, kad je valjda shvatio da me dugo nema i kad smo se videli, ja čuh da me voli.
– Uuuuuu, mašala! Samo mi kaži, nisi ništa mudrovala ko što znaš…
– Pa u sekundi mi prođe kroz glavu da mu kažem “baš divno od tebe” ali samo se nasmejah. Bolje nego da bilo šta kažem.

Rasplet ove priče se očekuje, jer ženu kad mnogo povrediš ona ne može baš silinom jakom da te voli, jer je ljuta. Ali sumnjiva je ova moja. Međutim, traje to. A za ovog njenog baju mi milo ko da sam na lotou dobila jer je tako slatko pojeo sve što je rekao na početku, pa ispade da se ova moja – ipak poslednja smeje.

Ali sve to samo ide u prilog činjenici da ljubav nekad dugo čeka na stanici, dok se ne ukrca u pravi autobus. I nekim čudom uvek uđe u onaj na pravoj relaciji.

Tekst: Ivana Đorđević