Naslovna / Otvoreni um / 5 strategija kako da postignete balans u svom životu
OTKLJUČAJTE VRATA SVOJE DUŠE
5 strategija kako da postignete balans u svom životu OTKLJUČAJTE VRATA SVOJE DUŠE

5 strategija kako da postignete balans u svom životu
OTKLJUČAJTE VRATA SVOJE DUŠE

Ako radite da biste preživeli ili ako živite samo da biste radili u jednom trenutku ćete postati nezadovoljni svojim životom. Daun DelVečio, pisac, predavač i lajf kouč predlaže neke strategije za postizanje balansa u životu

Kada želi da na pravi način predstavi ono što radi Daun DelVečio kaže da je njena namera da pomogne ljudima da “otključaju vrata svoje duše, tako da mogu da žive život pun radosti”. Na svojim predavanjima ona upoznaje ljude sa praktičnim načinima kako da prepoznaju ono što zaista žele, kako bi postigli životni balans. Stalni egzistencijalni problemi, “sastavljanje kraja sa krajem”, potisnuo je i ugušio mnoge naše druge potrebe koje nam obezbeđuju radost u životu. Ali, većina stvari koje bi mogle da nas usreće ne koštaju, samo možda ne možemo da ih se setimo u pravom trenutku.
Ukoliko ste spremni da nešto promenite u svom stresnom životnom krugu, vreme je da isprobate ovih 5 strategija za postizanje balansa u životu, koje preporučuje Daun DelVečio.

Zahvalnost. Svako veče pre odlaska na spavanje izdvojite nekoliko minuta za preispitivanje događaja koji su ga obeležili i pokušajte da u njima pronađete one momente zbog kojih osećate zahvalnost. To mogu da budu i sasvim jednostavne stvari, kao što je neverovatan miris jutarnje kafe, nežni dodir vašeg jastuka, trenuci opuštanja sa decom ili prijateljima ili – ljubazni vozač koji vas je propustio na raskrsnici. Utonite u san sa tim lepim osećajem u kojem su izbrisani oni drugi, manje simpatični momenti, kojih je takođe bilo u toku tog istog dana.

sport

Naučite novu veštinu, upoznajte drugačiji svet, usrećite sebe

Neprestano učenje. Ako prestanete da učite, počećete da stagnirate u životu. Međutim, ukoliko smognete hrabrosti da se angažujete u nečemu potpuno novom, da učite neku novu veštinu, upoznaćete drugačiji svet, što će vam sigurno prijati. Hobi ili razonoda koja je za vas inspirativna sigurno će vas odvojiti od svakodnevnice i razmišljanja o poslu. A to je dobar način da se opustite i uživate. Zato, učite. Upišite kurs, počnite da vežbate, naučite nešto što ste želeli, a niste imali prilike i vremena… Dajte sebi šansu, ne dopustite da vam dani prolaze uz televiziju, ne živite tuđe živote.